7 smarta steg

2015-11-05

Hur skapar man den perfekta arbetsplatsen? Smarta företag vet att design och beteendevetenskap går hand i hand. Här är sju faktorer som avgör trivseln!

  1. Ergonomi. Nyligen gjordes en uppmärksammad undersökning (HOK) i USA, där man intervjuade 3 200 kontorsanställda. Den visade att hela 82 procent någon gång upplevt muskulära problem på grund av dålig ergonomi. Snålheten bedrar visheten.
  2. Temperatur. Visste du att en idealisk temperatur på arbetsplatsen är exakt 21,6 grader? För varje grads avvikelse så minskar vår koncentration med mellan 1–2 procent. Håll koll på termostaten!
  3. Omväxling. Att dagarna i ände stirra in i ett och samma gråvita kontorslandskap är förödande för energin. Hjärnan behöver visuell omväxling för att fungera – låt konst, mönster och färger bryta monotonin. Men kom ihåg att välj aldrig färg utifrån en egen personlig smak, utan gör det med vetenskapliga fakta i ryggen. Man blir faktiskt lugnare av blått. Och jo, det är sant, rött gör oss piggare. Ta hjälp av en färg- och inredningsexpert!
  4. Ventilation. Det är inte ovanligt att luften inomhus innehåller hundra gånger så många fler allergiframkallande partiklar som luften utomhus. Något som naturligtvis är ett hälsoproblem med tanke på att kontorsanställda i västvärlden tillbringar 90 procent av sin tid just inomhus. För att förebygga allergier och sjukdomar som astma är det viktigt att satsa på en miljömärkt och kvalitetssäkrad inredning. Här kan vi på Kinnarps hjälpa dig.
  5. Privat sfär. Ljudnivån är kanske det vanligaste klagomålet och hetaste snackisen runt fikabordet på jobbet. Att själv kunna få bestämma vilken musik som spelas är viktigt för välbefinnandet eller att kunna dra sig undan och utföra viktiga arbetsuppgifter i lugn och ro utan att man ständigt blir avbruten.
  6. Toppliv. Ju högre upp i en byggnad vi arbetar, desto bättre mår vi. Och inte bara det, undersökningar visar också att vi blir trevligare mot våra kolleger. Fri utsikt har en magisk effekt på våra sinnen.
  7. Engagemang. Nöjda medarbetare är såväl kreativare som friskare, därför är det A och O att ledningen tydligt visar att man investerar i inredning och miljö. Det är en positiv signal som skapar engagemang och stolthet.