Färgstark satsning!

2015-12-04

När Hildur Blad startade bloggen Fixa&dona 2006 fick inredningsvärlden en ny spelare att räkna med. I dag är hon en av landets mest framstående inredare och skapar interiörer åt såväl privatkunder som stora designaktörer som Kinnarps!

– Mitt första uppdrag för Kinnarps var att skapa en pop up-utställning på Wetterling Gallery i samband med fjolårets möbelmässa. Just nu är jag i full gång med att skapa de sista bilderna inför lanseringen av både en ny produkt och ett nytt koncept som jag har varit med om att ta fram. En stor del av mitt jobb har nämligen varit den visuella kommunikationen kring dessa, att bygga upp bilder för web och sociala medier. Jag har även varit med och färgsatt Kinnarps monter till nästa års möbelmässa.

Det är just för sin omisskännliga färgkunskap som Hildur skapat sig ett namn. Efter tio år i färgfackhandeln har hon blivit något av en kulörkännare med ett flertal färgutbildningar i bagaget. För henne är kulören det viktigaste verktyget en inredare kan ha.

– Färg dominerar över form. Du ser färgen före du ser produkten. Så med färg kan du trolla! Du kan både framhäva och dölja beroende på vilken kulör du använder dig av.

Finns det färger som passar bättre till möbler än andra?

– Ju mindre yta du ska färgsätta, ju starkare kulör kan du välja utan att det känns too much. Alla färger fungerar i litet format, det som är avgörande är vilka kulörer de kombineras med och rummets förutsättningar. En mörk möbel upplevs tyngre och tar visuellt större plats. Använd en ljusare kulör om du inte vill att den ska uppfattas som en klump.

Vad betyder färg för dig personligen?

– Jag älskar färg! Jag ser livet i färg och spanar ständigt efter spännande färgkombinationer. Mina kunder kommenterar ofta känslan som kulören tillfört inredningen. Personligen gillar jag att skapa miljöer som bara ”är”, som känns behagliga, rofyllda och diskreta.

Din favoritfärg just nu?

– Smutsgul. Den tillför värme till mina annars svalare kulörkombinationer.

 

Fakta: Hildur Blad

ÅLDER: 35 år.

GÖR: Jobbar som creative director och inredare på Project WHY. Driver inredningsbloggen Fixa&dona på Aftonbladets inredningssajt Myhome.se.

BOR: Tibro.

AKTUELL: Med ny färgsatsning åt Kinnarps.

 

Foto: Day Fotografi / Sara Landstedt