Spännande designsatsning

2014-09-11

Exciting design endeavour

Designgalleriet i Stockholm storsatsar och tar hjälp av Kinnarps för att inreda sina nya lokaler.

Designgalleriet i Stockholm har sedan starten för fem år sedan varit Sveriges mest självklara mötespunkt för spännande form- och designutställningar. Vem minns inte svenska designkollektivet Fuldesign som skapade kalabalik i media när man adderade en slöja till den svenska nationaldräkten? Eller designtrion Claesson Koivisto Runes innovativa mattutställning inspirerad av taxibilar i Tokyo?

För att inte tala om vilken publiksuccé det blev när man satsade på en utställning om sex och design... – Men en nackdel har varit att vi bara har kunnat visa ett tiotal utställningar om året när det har funnits en mycket större efterfrågan. Det var en av anledningarna till varför vi bestämde oss för att flytta till nya lokaler, säger initiativtagaren och trendspanaren Stefan Nilsson. Sedan mitten av augusti återfinns Designgalleriet i ett gammalt garage på Kammakargatan i centrala Stockholm i en spännande miljö som Kinnarps hjälpt till att inreda. Hjärtat i lokalen är ett fantastiskt konferensrum, där inspirationen kommer från ett växthus. En härligt grön växtvägg och ett vackert ljusinsläpp från entrén skapar den vackraste inramningen för möblerna. Runt konferensbordet serie[n]står arbetsstolen Esencia, bägge från Kinnarps.

Att det blev just Esencia känns alldeles självklart när man tänker på att den är en av marknadens allra lättaste stolar men också att den är möjlig att demontera för återvinning och alltså är ett miljövänligt alternativ. Något annat duger förstås inte för ett Designgalleri!