5 steg till det perfekta mötesrummet

2017-01-17

Visste du att inredningen kan påverka inte bara ditt humör utan också ditt beteende? Följ dessa fem inspirerande steg och du har snart skapat det perfekta mötesrummet!

1. Om vi känner att vi har kontroll över situationen så mår vi bättre. Bara en sådan sak som att ha möjlighet att själv ställa in rätt temperatur och belysning kan göra underverk för välbefinnandet.

2. Plötsligt öppnas dörren och in kommer tre kolleger som glömt att svara på mötesinbjudan… Känns det igen? Satsa på flyttbara, lätta möbler så kan du snabbt anpassa rummet efter vilka behov som uppstår, då minskar stressen.

3. Runda bord är de mest demokratiska visar en spännande undersökning från Oregon State University – och mycket bättre om man ska ha kreativa diskussioner. Förklaringen är att alla då har lika mycket ögonkontakt med varandra. Jämför med när chefen sitter vid kortänden vid ett rektangulärt bord, då är hen den ende som har naturlig ögonkontakt med samtliga.

4. Övermöblera inte! Många känner sig stressade om det är trångt om utrymme och man måste trängas med kollegerna. Försök skapa så fria ytor som möjligt.

5. Även om ni har tillgång till alla de senaste tekniska hjälpmedlen, underskatta inte en klassisk whiteboard som det går att skriva, rita och kladda på. Det skapar rörelse och energi i rummet.