Flexibla Fields

2016-10-13

Den modulära och flexibla möbelserien Fields är den senaste av Kinnarps produktlanseringar och en av byggstenarna inom Next Office™-ABW konceptet. Fields skapar möjligheter att individuellt anpassa en arbetsplats för alla personers olika förutsättningar och behov. Vi växlade några ord med Olle Gyllang, designstrateg på Propeller Design.

HUR FÖDDES IDÉN TILL FIELDS?
– Konceptet Fields baseras på noggranna analyser och strategier som utförts av Kinnarps. Redan när vi kopplades in i projektet visste man därför vad man ville ha, och vårt uppdrag blev att – tillsammans med teamet på Kinnarps – hitta en lösning på ett redan identifierat behov.

VILKEN ÄR TANKEN BAKOM DESIGNEN?
– En stor del i arbetet med att utveckla Fields har varit att skapa bra förutsättningar för olika arbetsbehov och aktivitetstyper. Från att man vill dra sig undan och arbeta ostört och koncentrerat, eller ta en stilla paus, till möten i mindre grupper. Från det privata till det sociala, där både individen och gruppen hittar det utrymme som behövs. Konceptet består därför av ett stort antal moduler och funktioner där alla delar går att kombinera för att skräddarsy möblering och inredning utifrån kundens behov och önskemål. Vår tanke var att hitta ett uttryck där alla dessa kombinationsmöjligheter är möjliga och samtidigt fungerar formmässigt. En balans mellan de mjuka organiska sittdelarna och det mer kantiga skärmsystemet.

HUR MÖBLERAR MAN BÄST MED FIELDS?
– Jag ser det som att vi har skapat byggstenarna och möjligheterna för arkitekten att utifrån rum, behov och sammanhang utforma en bra och funktionell miljö med stor variation i både uttryck och användning.

VAD ÄR DU MEST NÖJD MED?
– Helheten och detaljerna. Jag tycker att Fields en bra representant för det nya Kinnarps.