Fokusera bättre!

2014-12-04

Fokusera bättre!

Hur ofta händer det inte att tankarna vandrar i väg när vi sitter framför datorn? I stället för att fokusera på den där rapporten som måste bli klar, så har man plötsligt hela huvudet fullt med barnens läxor, middagsplaner och vart årets semesterresa ska bära i väg. Det är mänskligt, det händer oss alla.

Men vore det inte då fantastiskt med ett tekniskt hjälpmedel som slår bort avvikande tankar och samtidigt förbättrar koncentrationen? Detta är inte science fiction. Nu finns det ett sådant verktyg. Melon ser ut som någonting mittemellan ett hår- och svettband, men där upphör likheterna. Sensorer i bandet läser av dina hjärnvågor. Via bluetooth är Melon uppkopplad mot din dator eller mobiltelefon. Så fort du blir distraherad syns ett avvikande mönster och du blir genast uppmärksammad på detta. Innan årsskiftet är Melon på väg ut på marknaden, men redan har bandet testats med stor framgång av en rad företag.
– Genom att förstå hur hjärnan fungerar i olika situationer är det lätt att med Melon utveckla nya och bättre arbetsvanor. Du kan helt enkelt skapa smartare rutiner och bli effektivare, säger grundaren Arye Barnehama.