4 tips för en smartare miljö

2015-05-21

Även små förändringar i miljön kan göra underverk för trivsel och effektivitet. Här är fyra enkla men smarta tips som vi på Kinnarps gärna vill dela med oss av. Läs och inspireras!

1. Ett ständigt irritationsmoment på många arbetsplatser är ljudbilden. Någon spelar musik på högsta volym, en annan pratar i mobil ständigt och jämt. Kanske är lösningen att ni sätter upp ljudabsorbenter eller rumsavdelare. Använd några minuter på nästa möte och hitta en policy som alla förbinder sig till.

2. Bra belysning är en nödvändighet för koncentration och trivsel. Ändå slarvar många arbetsplatser med detta. Investera i så kallade CFL-lysrör. De är energisnåla och det närmaste man kan komma naturligt ljus. 

3. Ömmande nacke, huvudvärk och trilskande rygg. Känns det igen i slutet av en lång arbetsdag? Gör en ergonomisk genomgång av samtliga arbetsplatser. Är stolarna rätt inställda? Är det dags att köpa höj- och sänkbara skrivbord? Slarva inte med medarbetarnas hälsa – det kan bli en dyrköpt läxa.

4.  Allvarligt talat, är det verkligen en jättebra idé att skrivaren står inklämd i garderoben? Eller hur kan det komma sig att kopiatorn har hamnat i mötesrummet? Med andra ord: Är miljön ändamålsenligt designad? Lägg lite tid och energi på att tillsammans skapa en fungerande arbetsplats.