Håll sams på kontoret!

2014-06-12

Äldre generationer jobbar allt längre upp i åldrarna medan yngre medarbetare tar för sig på helt annat sätt än förr. Det är upplagt för irritation vid kaffemaskinen på kontoret… Men det finns sätt att förebygga detta.

Förr om åren var det självklart att det var de äldre medarbetarna som i kraft av sin erfarenhet visste mest. Så är det nödvändigtvis inte längre, vilket självklart beror på den snabba teknikutvecklingen. Unga medarbetare stormar in på kontoren, uppfyllda av självförtroende, nya kunskaper och ambitioner, redo att utmana gamla strukturer. Det kan skapa friktion på den lugnaste arbetsplats. Enligt de amerikanska författarna David Maxfield och Joseph Grenny är det 40-talister och 80-talister som kommer sämst överens. Men det finns sätt att överbrygga generationsgapet. Och som alltid i stridens hetta så gäller det att minnas grundläggande värderingar och inte låta sig ridas av sina känslor. Då kan det vara bra att hålla sig till 30-sekundersregeln:
– När man framför kritik mot någon, särskilt om det är en kollega som har mindre inflytande och erfarenhet ska man aldrig göra det i mer än 30 sekunder. Efter det måste man hämta andan och låta den andre få bemöta, säger David Maxfield.
Här är några andra bra råd på vägen:
– Håll dig till fakta och inte förutfattade meningar om exempelvis ålder. Alla fyrtiotalister har inte samma värderingar, och det har inte heller alla åttiotalister.
– Så fort du använder fakta, kom ihåg att göra en källhänvisning, berätta var du läste eller hörde det.
– Och allra viktigast. Det kan vara jobbigt att ta upp ett problem med en medarbetare, men det är enda sättet. Annars kommer det bara byggas på med tiden.