Går sin egen väg

2015-09-08

Hur ska man attrahera unga, begåvade medarbetare i framtiden? Förr har det räckt med en bra lön, fin tjänstebil och schyssta förmåner. Men generation Z, 90-talisterna, har helt andra krav och förväntningar på livet – och jobbet!

Kolla in den här unika jobbundersökningen (Way to Work) från Adecco Staffing i USA – här är fem fakta om generation Z som alla företag bör känna till.

  1. 83 % tycker att 3 år är en lämplig tid att stanna på ett jobb – sedan är det dags att dra vidare. Guldklocka är ingenting för generation Z.
  2. 36 % anser att utveckling och ett jobb med karriärmöjligheter är långt viktigare än ett fett lönekuvert
  3. 32 % vill inom tio år från det att de gett sig ut på arbetsmarknaden hitta sitt absoluta drömjobb. De är villiga att pröva sig fram.
  4. 19 % tycker det är viktigt med en fast anställning. Men resten oroar sig mindre över trygghet och stadig inkomst.
  5. 6 % anger att lönen är ett avgörande skäl att hoppa på ett jobb. Övriga 94 % prioriterar andra saker. Högt upp på listan kommer företag med starka varumärken och en tydlig hållbarhets- och miljöprofil.

Att generationerna skiljer sig åt har vi på Kinnarps uppmärksammat tidigare – bland annat i vår årliga Trendrapport. Läs mer på www.kinnarps.com/trend