Grönare liv

2015-01-13

Kan du göra mer för miljön? Nu kan du snart kolla dig själv, dina arbetskamrater – och till och med hur hela företaget sköter sig.

Hur mycket koldioxid-utsläpp gör du dig skyldig till när du pendlar till och från arbetsplatsen? Och har du funderat på vilka energi- eller vattenmängder du gör av med på jobbet?

LEED (Leadership in Energy and Enviromental Design) är ett internationellt erkänt system framtaget för att miljöcertifiera byggnader. Nu är organisationen som står bakom denna även på väg att lansera ett sällsynt fiffigt tekniskt hjälpmedel (LEED Dynamic Plaque) som mäter vilken påverkan på miljön varje enskild medarbetare i ett företag gör. Till denna kommer också finnas en smart programvara som utifrån hur det ser ut på ditt företag ger förslag om miljöförbättringar i vardagen. Är det exempelvis nödvändigt att alla pendlar till kontoret varje dag – några kanske kan jobba hemma? Eller hur har ni egentligen det med återvinningen? En kul bonus är att apparaten även sammanställer – utifrån enkätsvar – hur lyckliga vi är på vår arbetsplats…