Grönare värld

2015-10-22

Vad förenar Stockholm i Sverige med Addis Abeba i Etiopien? Det är två städer som inom några år kommer att ha ersatt fossila bränslen med förnyelsebara energikällor.

Faktum är att hela 96 städer runt om i världen planerar att till år 2050 ha sin kraftförsörjning via grön el. Med tanke på att världens städer svarar för 75 procent av alla koldioxidutsläpp är det ett litet hopp bland alla dystra larmrapporter om klimatförändringar. Vissa platser är faktiskt redan helt självförsörjande på grön energi, som den lilla danska ön Samsø och El Hierro på Kanarieöarna. Men som vanligt handlar det om pengar. Visste du exempelvis att i USA kommer man plöja ned 57 biljoner dollar i infrastrukturen till år 2030. En hundradel av den summan skulle räcka för att förse drygt 50 amerikanska städer med grön energi.

Det går långsamt, men det går framåt. Och här är alla bidrag viktiga. På Kinnarps är vi stolta över att vi tar ansvar för hela processen. Från råvaror till hur vi designar och använder produkter av rena material – Making life better at work. Vi vet att en hållbar verksamhet är bra både för världen och för businessen. Och vad som händer på jobbet sätter igång en kedjereaktion av positiva händelser.