Kinnarps stödjer UNHCR:s arbete

2015-12-10

Kriget i Syrien är inne på sitt femte år. Miljoner människor är på flykt, hälften är barn. Läget är akut och behoven enorma. För att försöka hjälpa dessa människor ger Kinnarps därför bort en juldonation till FN:s flyktingorgan, UNHCR.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för att Kinnarps valt att stödja UNHCR:s arbete för människor på flykt. Med ert stöd kan UNHCR hjälpa fler människor att få en varmare och tryggare vinter, säger Amelie Häger, ansvarig företagssamarbeten på Sverige för UNHCR.

 På uppdrag av FN leder UNHCR arbetet med att skydda människor på flykt undan krig och förföljelse. UNHCR delar ut nödhjälp, kämpar för deras mänskliga rättigheter och ger människor på flykt en bättre framtid. Kinnarps har sedan länge haft en tradition att ge uppskattning till sin personal vid julledigheten. Den uppskattningen visas i år genom en gemensam gåva till just UNHCR.

 


– Det känns oerhört viktigt att Kinnarps visar solidaritet och tar ett socialt ansvar i en omvärld som kan vara både brutal och svår. Vi försöker agera så under hela året, men det kanske känns lite extra viktigt i juletid, säger Kjell Strandberg, Human Resources Director på Kinnarps.