Kinnarps stödjer kampen mot ebola

2014-12-11

Ebola är en av världens dödligaste och mest smittsamma sjukdomar. Den fruktade virussjukdomen har hittills skördat över 4000 människors liv i Västafrika. Därför väljer Kinnarps att donera julklappspengar till Läkare Utan Gränser, som på plats i de drabbade länderna kämpar för att besegra ebolan.

– Vi är väldigt tacksamma för gåvan från Kinnarps - gåvor från privatpersoner och företag är en förutsättning för att vi ska kunna finnas på plats där vi behövs mest. Läkare Utan Gränser fortsätter sitt arbete med att ge vård till människor i konflikthärjade områden som Irak, Syrien, Sydsudan, och Centralafrikanska republiken. Dessutom ger vi vård till de som drabbats av ebola i Västafrika, säger Katharina Ervanius, Företagsansvarig på Läkare utan gränser i Sverige.
Kinnarps har sedan länge haft en tradition att ge uppskattning till sin personal vid julledigheten. Den uppskattningen visas i år genom en gemensam gåva till Läkare utan gränsers beundransvärda kamp mot ebolan.

Kinnarps supports the fight against EbolaFOTO: SYLVAIN CHERKAOUI/COSMOS

– Ebolasmittan fortsätter att drabba många familjer i Västafrika, samtidigt som den utsätter hjälparbetarna för en hög risk. Vi har därför valt att en donera pengar till denna katastrof, där gåvan kan bidra till att drabbade människor får akut hjälp och vård. Den här gåvan visar också att vi vill ta ett socialt ansvar långt utanför koncernens gränser, säger Kjell Strandberg, Human Resources Director på Kinnarps.

Kinnarps supports the fight against EbolaFOTO: KJELL GUNNAR BERAAS/LÄKARE UTAN GRÄNSER