RÄTT MED FÄRG!

2015-12-17

Kinnarps ska bli färgstarkare! Inom kort lanseras ytterligare sju spännande kulörer. Vi tog ett snack med Christina Wiklund, produktchef för tyger och material på Kinnarps, samt ansvarig för textil- och materialkollektion Kinnarps Colour Studio.

Berätta om Kinnarps nya färgsatsning!

– 2016 är första gången vi lanserar färger på alla material, som trä, metall, plast och tyger förstås. Du ska kunna ”doppa” en hel möbel i en och samma färg. Det här betyder ett sortiment som harmoniserar i alla typer av material.

Vilka färger har historiskt dominerat?

– Marint, svart, grått och rött har varit återkommande färger. Men sedan 2010, då jag tog in mängder av nya tyger och häftiga färger, erbjuder vi ett mycket bredare sortiment, så trenden börjar ändra sig. Vi ser starka kulörer som orange, grönt, cerise, lila och gult. Det visar att kunderna vågar välja och satsa på färg!

Om du tittar tillbaka, vilka är färgerna som aldrig slog?

– Alla färger har sina perioder. När en färg börjar dala plockar vi ut den och ersätter med en ny trendfärg! Vi håller oss uppdaterade.

Hur väljer du?

– Genom mycket trendspaning! Jag går på alla sorters mässor och trendseminarium, till exempel med Li Edelkoort, som är den stora trendgurun i världen just nu. Jag följer också modehus som Louis Vuitton, Ralph Lauren, Chanel. Jag lever med trender dygnet runt!

Om du skulle välja en trend som inspirerar mer än någon annan?

– Jag tittar mycket på folklore i olika kulturer, där de starka färgerna dominerar.

Hur ser du på färgpsykologi?

 – Det är superintressant och något som vi på Kinnarps jobbar mycket med, hur färg påverkar oss.