Magisk mobil – eller?

2015-03-24

För varje månad som går blir mobilerna allt smartare och förses med fler och fler häpnadsväckande finesser och funktioner. Men Cicret Bracelet tar nog priset. Kinnarps spanar in telefonen med en display direkt på huden… Prata om bärbar teknik!

Apples legendariske grundare Steve Jobs hade för vana att alltid avsluta sina föredrag med orden: ”One more thing…” Och först därefter presenterade han inför en förbluffad publik den verkliga nyheten. Även om Cicret Bracelet är ett franskt projekt kan vi nog anta att superentreprenören Jobs skulle ha blivit intresserad. Själva tekniken göms i ett smart armband som samtidigt fungerar som en projektor som projicerar en bildskärm på huden.

Tack vare laserstyrda sensorer kan du sedan knappa på Cicret Bracelet som på vilken annan telefon. Men kommer den fungera? Uppfinnarna själv hävdar det, men det finns också kritiska röster som hävdar att de tekniska utmaningarna är olösliga. Cicret Bracelet är ännu så länge på idéstadiet. Oavsett vilket är det en spännande tanke.