Möte för miljoner

2016-10-18

Företag och organisationer arbetar ständigt på att bli effektivare och öka produktionen – så hur kan det komma sig att det är sällan någon som ifrågasätter dåliga möten?

En slarvig agenda, taskig belysning, stenhårda stolar och fem minuter in i mötet så knackar några eftersläntrare på dörren. Känns det igen?  Varje år sitter svenska ämbetsmän i möten till en kostnad av svindlande 170 miljarder kronor, vilket motsvarar hela 4 procent av BNP. Detta innebär att ett bolag med 100 anställda lägger ner nästan 30 miljoner kronor årligen på möten, oräknat förberedelser och resor. Ändå så visar forskning att hälften av alla möten har låg kvalitet och är slöseri med tid.
Så slarva inte med förberedelserna, var påläst och engagerad – och investera i inspirerande mötesmiljöer. Företag med en bra möteskultur har mindre problem med stress, nöjdare medarbetare och till och med färre internmejl. Vi på Kinnarps utgår från en filosofi som heter Next Office-ABW och är ett helhetsperspektiv över arbetsplatsen som omfattar allt från inredningslösningar till ljud, ljus och färg. Läs mer här!