Träffpunkt Stockholm

2014-07-09

60 av Europas främsta arkitekter kom till Stockholm för att titta på design – och fira svensk midsommar.

Midsommar måste vara årets mest avslappnade helg i Sverige. Att träffa familj och vänner, äta god mat och dansa runt en blomsterprydd stång kan göra underverk med det stelaste sinnet. Kan man då tänka sig en bättre tid för att mötas över gränserna? Fjorton av Sveriges starkaste designvarumärken – däribland Kinnarps produktvarumärken Materia, NC Nordic Care och Skandiform – tyckte att detta var ett utomordentligt tillfälle att slå sina påsar ihop och bjöd i ett unikt samarbete in till Swedish Midsummer Design Weekend.
– Det här var andra året som vi genomförde arrangemanget. 60 av Europas ledande arkitekter från Tyskland, Holland och England var på plats i Stockholm under midsommarveckan, berättar projektledaren Anders Wisth.
Så vad gick det ut på?
– Arkitekterna fick möjlighet att besöka företagens showrooms, det var lite som speed dating. En fantastisk möjlighet för företagen att presentera sig och sina produkter.
Vad stod mer på programmet?
– Vi besökte bland annat kungliga slottet och så höll Stockholms tidigare stadsarkitekt Per Kallstenius ett uppskattat föredrag om staden ur ett arkitektoniskt perspektiv.
Men lite midsommarfirande blev det väl också?
– Jodå, vi hann med både skärgårdstur och klassiskt svenskt midsommarbord med sill och nubbe.