Mingel som skapar framgång

2014-12-18

Mingel som skapar framgång

Hur skapar man bättre försäljning och mer trivsel? Hemligheten är att låta medarbetarna i ett företag mötas över avdelningarna. Då uppstår magi!

Samsung, Yahoo, Facebook, Google… Detta är några av världens största företag som har det gemensamt att de alla just nu bygger nya huvudkontor som utgår från samma tankesätt: Man vill skapa arbetsplatser som uppmuntrar till mingel! De bästa idéerna föds nämligen när vi minst anar det. Vid kaffeautomaten, i korridoren, i fikarummet…
– Och absolut inte när vi sitter låsta framför en skärm. Vårt nya huvudkontor är byggt så att människor bokstavligen ska kollidera med varandra, säger Scott Birnbaum, vice president på Samsung Semiconductor.
Samma resonemang gäller för Facebook som i Kalifornien bygger ett kontor som i praktiken är ett enda långt rum på 1,5 kilometer. Borta är de klassiska hierarkierna, nu gäller det att mötas över gränser och avdelningar.
– När ingenjörerna äter lunch med säljarna, då har vi kommit en bra bit på vägen, fortsätter Scott.
När man tidigare har talat om kontorskostnader har detta varit en diskussion som helt och hållet handlat om vad varje kvadratmeter kostar i hyra. Nu börjar man i stället tala om vilken effektivitet man får ut från varje kvadratmeter, vilket ofta är en betydligt intressantare siffra. Var fungerar arbetet som bäst? Ett bra exempel är en stor amerikansk apotekskedja, som inte kunde förstå varför försäljningen varierade så mycket från vecka till vecka. Men bestämde sig för att sätta sensorer på sina 50 bästa säljare, som tillsammans sålde för hisnande 7 miljarder. Det visade sig då att när säljarna aktivt sökte kontakt med medarbetare på andra avdelningar så ökade deras försäljning med upp till 10 procent i veckan.