Vårens produktnyheter från Kinnarps

2015-05-19

Just nu bubblar Kinnarps av spänning och stolthet. Under våren lanserar vi nämligen omkring 30 nya produkter från våra sex varumärken. Nykomlingar som vi hoppas, och tror, ska göra arbetslivet både roligare och enklare för ett stort antal användare.

– Det är alltid roligt när vi lanserar nya produkter. Jag ser fram emot att visa upp produktnyheterna som speglar vår stora kunskap om design, innovation och ergonomi säger Kinnarps Marketing & Communications Director, Paulina Lundström.

Ett flertal av nyheterna har tidigare under våren visats upp under de stora internationella designveckorna - Stockholm Design Week och Milan Design Week. Nyheterna har tagits emot med öppna armar och nu finns de äntligen tillgängliga för försäljning:

Kinnarps stol Embrace har för sin design prisats med de ärofyllda priserna iF Design Award och Red Dot Design Award. Nu utökas Embrace-familjen med två nya spännande nykomlingar - en användbar och snygg barstol och en stol där rygg är i lätt och smidig plast istället för trä. Självklart är de nya modellerna designade efter Embrace unika formspråk.

För alla som har höga krav på multifunktionallitet, och söker efter en ny bordserie, har vi den perfekta nyheten: Nexus. Bordets sobra och eleganta design passar perfekt för den som söker en modern bordslösning där valmöjligheterna behöver vara stora. Nexus går att få som enskilt arbetsbord eller som en smidig bänklösning. Det är en flexibel serie för olika typer av situationer, arbetssätt och arbetsmiljöer.

Nexus går även utmärkt att kombinera med vår senaste arbetsstol från varumärket Drabert - Entrada II. Stolen ser till att sittandet inte blir statiskt utan uppmuntrar istället till rörelse och olika typer av sittställningar. Stolens intuitiva reglage är enkla att använda och med några smidiga inställningar anpassas den enkelt till olika arbetssituationer. Genom att den är så användarvänlig passar Entrada II utmärkt i aktivitetsbaserade arbetsmiljöer, där personer i olika typer av situationer med lätthet kan nyttja stolen.

Under våren visar vi även Capella, en helt ny typ av arbetsstol där användarens för första gången får stifta bekantskap med den nyutvecklade och innovativa FreeMotion™ mekanismen, som med små, smarta mikrorörelser bidrar till ett aktivt sittande. Capella går att köpa från och med i september.

Har du frågor eller funderingar kring våra nya produkter? Kontakta din närmaste Kinnarpsåterförsäljare.

Följande produkter lanserar Kinnarps våren 2015:

Kinnarps: Nano, Nexus, Embrace barstol och Embrace plastrygg. 

Drabert: Entrada II, HotSpot, Filio, Salida, Parlando, Mento  

MartinStoll: Collection C, Collection B, Senor, Fenix, Collection E, Collection TEC, Cosa, Polar 

Materia: Hal, One o'clock, Boullé, Cap, Neolite, Avant, Blanket, Couture series, Amore, Lotus 

Skandiform: Petals, Primo, Oval, Deli

NC: Sture 394, Plockepinn 49, Knop, Julia 065