Kontorsdjungel

2016-01-19

Ta in naturen inomhus! Det är det absolut enklaste sättet att få en bättre arbetsmiljö och friskare medarbetare på kontoret.

Visste du att bara några få krukväxter kan göra stor skillnad! Det första som händer är att luftfuktigheten omedelbart blir högre, vilket är gynnsamt för både slemhinnor och hud, plus att fukten gör att den statiska elektriciteten från datorer minskar. En annan positiv sak är att krukväxternas blad drar åt sig damm och renar luften från farliga ämnen, som exempelvis bensen och formaldehyd. Har man allergiker på arbetsplatsen är detta ett jättebra tips – och du behöver inte vara orolig för att krukväxter ska orsaka allergier, det är väldigt sällsynt, värre är det med snittblommor.

Undersökningar visar att på företag med rikligt med krukväxter så har de anställda färre sjukdagar och en bättre allmänhälsa. I USA har man till och med funnit att på sjukhus som satsar på växtlighet inomhus har patienterna tillfrisknat fortare och man har behövt använda mindre smärtstillande mediciner.

För en egen kontorsdjungel – här är fem gröna favoriter för både öga och kropp:

1. Krysantemum.
2. Gerbera.
3. Fredskalla.
4. Murgröna.
5. Ormbunke.