Rätt miljö skapar bättre resultat

2015-04-09

Hur skapar man den bästa stämningen på ett företag? Vad är det som får medarbetare och team att svetsas samman och fungera ihop? Vissa företag har löst koden – andra inte. Kinnarps spanar in en lika engagerande som het fråga.

När ett företag är litet och nystartat är det lätt att skapa en positiv nybyggaranda, alla känner alla. Men i takt med att bolaget växer och det blir fler och fler anställda måste man aktivt jobba med vilken kultur man vill ha. Om alla anställda reser sig som en man klockan fem och kastar sig ut genom dörren så kan man utgå från att folk inte har alltför roligt på jobbet. Detta innebär så klart inte att 60-timmarsveckor är något att sträva efter, men om man vill ha en lycklig och fungerande arbetsplats är det A och O att skapa ett engagemang hos medarbetarna. Så hur gör man det?

Ofta är detta en inställningsfråga som börjar med att företagsledningen är transparent med planer och strategier, då känner sig medarbetare sedda och delaktiga. Här är miljön och inredningen av yttersta vikt för bolagets DNA. En arbetsplats måste upplevas så avslappnad och inbjudande att människor känner att de kan vara sig själva på jobbet och inte behöver förställa sig. När det händer uppstår en engagerad kultur som driver företaget framåt.