VÄLJ FÄRG EFTER HUMÖR

2013-05-07

Tags:

Tröttnat på den kontorsvita väggen? Byt färg med ett klick på mobilen!

Vissa morgnar… Man kommer till kontoret och önskar att någon skulle kunna byta ut inredningen eller åtminstone måla om en vägg.
Den engelske designergiganten Ron Arad har konstruerat en av årets mest intressanta nyheter – No Bad Colours är väggplattorna som kan ändra färg. Vill du ha en lugnande blå vägg till styrelsemötet på morgonen, en pigg gul till lunch och sedan en eldig röd till kvällens after work – det är bara att välja, varianterna är oändliga. Fast här behöver du varken roller eller målarbruk, hela processen styrs från din dator eller mobiltelefon. Ett annat plus är förstås att man slipper oroa sig över om man har valt fel nyans i färghandeln…
Tekniken har utvecklats av det brittiska företaget Versatiles Technologies och bygger på elektriska impulser som skickas genom en vätska som ligger mellan plattorna. Det finns alltså ingen traditionell ljuskälla, vilket även ur underhållssynpunkt är praktiskt.
Runt 4 000 kronor kvadratmetern kostar det att installera No Bad Colours, vilket är jämförbart med priset på marmor.
– Det här är en väldigt spännande teknik med så många användningsområden, du kan naturligtvis applicera den på väggar och golv, men också i möbler och mindre produkter. Detta är bara början, säger Ron Arad.

Ron Arad sätter färg på tillvaron. Foto: Graeme Montgomery.