SPEJSAT KONTOR

2014-01-22

Dataspelsmakare skapar fantasivärldar och berättelser. Då är det inte konstigt att deras arbetsplatser också ska vara fantasifulla. Välkommen in i ett rumänskt rymdskepp som är under attack!

Skulle du kunna tänka dig att jobba på ett kontor fullt med mystiska rymdmonster? När man besöker det rumänska dataspelsföretagets 2o:s kontor är det som att kliva in i ett av deras spel. Uppdraget till arkitektkontoret Ezzo Design var att skapa något innovativt, unikt och med naturen inkorporerad i designen – som dessutom anspelar till den faktiska verksamheten.
- Så fort kunden hörde av sig blev vi intresserade. Resultatet blev ett rymdskepp som invaderats av naturen och där huvudkaraktären är den Stora Mörka Svampen, säger Stefan Lazar på Ezzo Design.
 Temat med den mystiska naturinvasionen återkommer hela tiden i inredningen. Här och var syns den mörka svampen på väggarna i form av graffiti och i det öppna landskapet är det fullt med prunkande växtlighet som tar över.
Nu är frågan hur den här inredningen kommer att påverka programmerarna på 2o. Kommer de framöver bara göra spel om rymdskepp och växtinvasioner?