Sitt bekvämt – och jobba bättre!

2015-08-27

Har du problem med koncentrationen på jobbet? Då är det kanske fel på inredningen runt dig. Om du sitter bra och bekvämt kan din prestation öka med upp till hela 15 procent. Vi på Kinnarps slår oss ned i bästa fåtöljen och kollar in en högintressant undersökning.

Stramar det i ryggen? Problem med armbågarna? Eller sviktar koncentrationen? Trots att vi vet hur viktigt det är med en god ergonomi på arbetsplatsen är det påfallande många som slarvar med illa genomtänkta val. Det kan straffa sig.

– Det är otroligt hur många människor som jobbar många timmar i veckan men som har helt fel arbetsstol eller arbetsbord. Efter ett tag börjar de få ont i kroppen men de kör bara på och ignorerar smärtan, säger David Rempel, som forskar om ergonomi vid University of California.

En bra inredning kräver smarta lösningar. När den uppfyller medarbetarnas behov lägger den grunden för en bra dag på jobbet. Hälsoproblemen minskar men vi gör också ett mycket bättre jobb. I dag krävs det av oss att vi är duktiga på multitasking. Undersökningar har visat att en genomtänkt miljö kan påverka vår kreativitet och effektivitet med hela 15 procent. Vi gör oss till och med skyldiga till färre stavfel när vi sitter bättre…