Sövande miljöer

2015-05-12

Mötesrummet är bekvämt inrett och utrustat med alla de senaste tekniska finesserna, men ändå känner du efter ett tag hur ögonlocken blir allt tyngre. Vad är det som är fel? Kinnarps kan presentera en teknisk rapport som får oss att vakna direkt!

På de flesta moderna arbetsplatser är det alltid perfekt tempererat. Oavsett om det är högsommar eller vinter så är det strax under 20 grader, allt tack vare finurliga rumstermostater och smarta isoleringslösningar. Men i jakten på sänkta elräkningar är det lätt att ventilationen blir lidande – för har ni tänkt på det, ibland går det ju inte ens att öppna ett fönster på arbetsplatsen.

Med följd att koldioxidhalten blir alldeles för hög. Utomhus brukar ett normalt koldioxidvärde vara runt 380 ppm. Men på en arbetsplats med bristande ventilation kan det hamna långt över 1 000 ppm. Än värre kan det bli i trånga mötesrum med många deltagare. Så om du tycker att du och dina kolleger har problem med koncentrationen och börjar gäspa framåt eftermiddagen – kolla ventilationen!