Smart inredning – smarta medarbetare

2015-09-10

20 procent av alla kontorsanställda i västvärlden drabbas någon gång av stressrelaterade skador orsakade av dålig ergonomi. Men bara en liten investering i miljön kan göra underverk för både hälsa och effektivitet.

Hur ofta händer det inte att man sitter en hel dag hukad över datorn, möjligen med undantag för en snabblunch och några korta ruscher till kaffemaskinen! Visst känns det igen? Det är ett stillasittande liv med ofta monotona rutiner som har ett pris. Huvudvärk, ledbesvär, musarm… För att inte tala om vad som händer med arbetsglädjen och produktiviteten. Forskning har visat att dåliga möbler inte bara påverkar oss rent kroppsligt utan även sätter ner humöret och energin, och till och med gör oss lata, bekväma och mindre kreativa. Vilket borde vara skäl nog för varje företag att prioritera inredningen, för något mer kostsamt än sjuka och distraherade medarbetare finns inte.

Därför har vi på Kinnarps tagit fram ett aktivitetsbaserat koncept som heter Next Office. Det är ett genomgripande förändringsprojekt som tar hänsyn till allt från organisation och miljö till vilka specifika behov som alla anställda har. Det är först när man har gjort den grundliga analysen som man komma fram till en helhetslösning. Hör gärna av dig, så berättar vi mer!