Vårens hetaste nyheter

2014-05-13

Vad sägs om ett bord som kan minnas hur du vill ha det? Eller en modern mötessoffa som utmanar traditionellt formtänk? Vi har kollat in vårens mest spännande nyheter från Kinnarps.

Kommer du ihåg hur det var för bara några år sedan? I rädsla för att missa ett telefonsamtal så satt vi alla fast förankrade vid våra skrivbord från 9 på morgonen till 5 på eftermiddagen i bås som var proppfulla med pärmar. För att inte tala om mötesrummen som såg ungefär likadana ut med stolar i långa rader längs gigantiska konferensbord. Som om det förutsattes att för att ha ett möte så var det helt nödvändigt att bjuda in åtminstone ett dussin personer. Högtidligt och lite stelt. Allt det där är förstås annorlunda i dag. Arbetsplatsen är en miljö som har genomgått en av de snabbaste och mest radikala förändringarna i samhället. Naturligtvis mycket tack vare den tekniska utvecklingen. När vi har kontoret i portföljen och all teknisk data finns tillgänglig i digitala moln så ger det utrymme för nytänk och innovationer. En av de starkaste trenderna man kan se just nu är flexibilitet: Inredningen ska fylla flera funktioner och kunna anpassas till nya situationer och miljöer. Den aktivitetsbaserade arbetsplatsen har kommit för att stanna! Här tittar vi närmare på Kinnarps allra mest spännande nyheter.

Product Launch Spring 2014. from Kinnarps Group on Vimeo.

Oberon – tilltalande och funktionell

Det är 25 år sedan som Kinnarps lanserade sitt första höj- och sänkbara skrivbord. Många ifrågasatte den gången nyttan med bordet, men Kinnarps vågade då som nu gå sin egen väg. 
– För oss är det viktigt att vara tankeledande, och därför är jag extra stolt över vår senaste satsning som verkligen går utanför boxen, berättar Per Enskär, Internationell Produktchef Arbetsbord.
Oberon är ett smart bord som uppfyller alla tuffa krav som kommer med den aktivitetsbaserade arbetsplatsen. Bland en mängd ergonomiska och finurliga finesser måste vi nämna den speciella styrenhet som bordet har utrustats med och som gör att det går att programmera efter användarnas önskemål. Man slipper ägna tid och energi åt att finjustera bordet i höjdled, bordet ”minns” helt enkelt hur du vill ha det.
Oberon finns som arbetsbord, mötesbord eller kafébord, och med en rad olika kombinationsmöjligheter i fråga om storlek, material och former.
Undrar du över namnet? Det har sin speciella historia. Oberon är döpt efter en av karaktärerna i Shakespears ”En midsommarnatts dröm”. Passande då bordsserien är som ett verk av Shakespeare – något unikt och innovativt som vilar på klassiska grunder!


Libra – skapad av rörelse

I den nya tankeekonomin blir det allt viktigare med mångfunktionella möbler som uppmuntrar till kreativitet och möten mellan människor. Kan man tänka sig ett bättre exempel på detta än Libra? En vågformad, lekfull soffbänk. Lika oemotståndlig för ögat som härligt bekväm och med en öppen design som gör den lätt att placera, oavsett om det är i en modern eller mer klassisk miljö.

– Dessutom kan vi erbjuda ett nästan obegränsat urval av färger och tyger ur Kinnarps stora kollektion, berättar Ulrika Liffner, Kinnarps internationella produktchef för Soft Seating & Reception.
En kaffe, ett snabbt möte. Efterfrågan för den här typen av avslappnade möbler kommer bara växa i takt med att arbetsplatserna förändras. Libra har en välförtjänt plats i rummet.


Combine – skapa ett eget bord

Fyrkantigt eller runt? Har du svårt att hitta ett soffbord som passar för just dina behov? Får vi då föreslå Combine, en bordsserie där kombinationen är i fokus. Du kan välja mellan en mängd olika former, material och höjder. Med Combine är det dina önskemål som styr. Varför inte kombinera ihop fyra eller fem bord?
– Vi ser många företag i dag som vill skapa en personlig inredning, något unikt för just sin organisation. I sådana lägen ska man välja Combine, säger Ulrika Liffner.


Prim – kreativ och ljudabsorberande

Vad är det som irriterar människor mest av allt på en arbetsplats? Nästan alla är överens om att störande ljud är den främsta energitjuven. Därför har Kinnarps gett formgivaren Christian Halleröd uppdraget att ta fram en kreativ och funktionell rumsavdelare som kan råda bot på problemet. Resultatet är Prim – en serie eleganta och väldigt praktiska ljudabsorbenter som består av tak-, golv- och bordsskärmar. Värt att notera är att Prim har testats och utvärderats i samarbete med Akustikfakta med ett mycket bra resultat. Dessutom använder sig Kinnarps av stoppningen re:fill, ett unikt material som består av spillmaterial från produktionen. Ett bra exempel på hur viktigt det är att tänka på hela livsprocessen – »from cradle to cradle«.