Stå upp och orka mer

2016-12-01

Att sitta ned hela dagarna är varken bra för kropp eller själ. Därför är ett höj- och sänkbart arbetsbord den absolut bästa investering du kan göra. På köpet kommer du även bli mer kreativ…

Hur vi sitter, står och går påverkar vårt välbefinnande långt mer än vad vi kanske kan ana. Hållningen är en spegel av hur vi mår, och sällan blir det så tydligt som på våra arbetsplatser.
En nyligen publicerad undersökning av Texas A&M Health Science Center visar att vår produktivitet kan öka med så mycket som 46 procent om vi har möjlighet att växla mellan att stå och sitta. Förklaringen till detta är att när vi minskar på sittandet så mår kroppen bättre. Vi får mindre ont i rygg och leder, och kan ägna all vår energi åt uppgiften vi har framför oss. Något som hela 75 procent av deltagarna i undersökningen instämde i. Första månaden märktes ingen större förändring, men sedan förbättrades resultatet markant för varje vecka som gick. Men som alltid gäller det att ha balans, växla mellan att sitta och stå, och finn bästa lösningen för dig. Vi på Kinnarps har en rad innovativa och smarta arbetsbord som vi gärna vill rekommendera. Här kan du läsa vidare om dem!