Coolaste arbetsplatserna

2015-04-07

De är kanske inte de snyggaste och mest funktionella arbetsplatserna – men det är definitivt de coolaste. Kinnarps har spanat in dem!

Vad sägs om att greppa mikrofonen och dra några låtar i karaokebaren efter lunch? En garanterad stämningshöjare! Det kan du göra om du är anställd på Google i Kalifornien. En arbetsplats som verkligen har satsat på lek och fantasi – mötena kan exempelvis ske i linebanevagnar inomhus… Låter det märkligt?

Vi får väl tro det gamla talesättet – alla sätt är bra utom de dåliga… Och det är ju en välbekant sanning att en kreativ inredning skapar mer engagerade och effektivare medarbetare. Sedan kanske inte alla är bekväma att konferera i ett sjörövarskepp som man gör på amerikanska Inventionland…

Fast å andra sidan, företagets hela affärsidé bygger på att tänka utanför boxen och ta fram annorlunda koncept. Så det är kanske ändå inte helt fel. Ett företag som verkligen har tänkt på det här med kärlek på jobbet är Dropbox – två av mötesrummen heter Romance Chamber och Break Up Room och är skräddarsydda för medarbetare som behöver prata ut med varandra. Här är bilderna på arbetsplatserna du inte trodde existerade!