Världens bästa arbetsplats

2015-01-06

Världens bästa arbetsplats

Om du skulle få bestämma själv hur din arbetsplats såg ut och fungerade, hur skulle resultatet då bli? Forskarna Robb Goffey och Garreth Jones bestämde sig för att ta reda på detta och intervjuade under tre års tid ett hundratal chefer över hela världen. Kinnarps har kollat in vad de kom fram till.

Hur mycket betyder det för ett företag att ha nöjda medarbetare? Mer än man någonsin kan ana. När Goffey och Jones borrade sig ned i frågan fann de att företag vars anställda trivs och är djupt engagerade i verksamheten har en omsättning som är fyra gånger högre än problembolag. De har också en kundnöjdhet på hela 89 procent. Så hur skapar man ett sådant företag? En viktig beståndsdel är kulturen, att man rekryterar människor med olika personligheter som kompletterar varandra.
– Vi vill hitta människor som kanske inte riktigt passar in, men som tar oss ut på resor som vi aldrig annars skulle ha gett oss i väg på, berättar Philip Dilley på Arup, ett av världens ledande design- och ingenjörsföretag.
Eller ta den brittiska matkedjan Waitrose som exempel, som har förstått hur viktigt det är med lojala medarbetare, framför allt när jobb och fritid flyter ihop. Därför bidrar man med hälften av kostnaden till de anställdas hobbys, oavsett om det är pianolektioner eller matlagningsklasser. Medan McDonald’s i England varje år avsätter en halv miljard kronor till personalens vidareutbildning.
Goffey och Jones kom till slut fram till sex avgörande punkter för hur man skapar den perfekta arbetsplatsen:
• Du måste kunna vara dig själv – i alla lägen.
• Du är hela tiden informerad om vad som händer.
• Dina styrkor uppmärksammas och förstärks.
• Företaget står för något meningsfullt.
• Ditt arbete känns givande.
• Idiotiska regler existerar inte.
Inget av det här låter förstås som raketforskning, men det intressanta är att det var bara ett fåtal av företagen som Goffey och Jones undersökte som uppfyllde alla sex punkter.
Hur klarar sig din arbetsplats?