Träna dig frisk

2016-08-30

Din kropp behöver mer än ergonomiska möbler för ett ökat välbefinnande. Specialistsjuksköterskan och träningsentusiasten Angelica Bauer har stenkoll på vardagsmotionen som gör skillnad.

De små förändringarna i vardagen gör den stora skillnaden, säger Angelica Bauer. Som att införa nya rutiner i tillvaron som tack vare kontinuitet och planering blir ett aktivt val till en bättre hälsa. Effektivt som i ”stor effekt, liten ansträngning”, men också i tid. För vardagsmotion är och ska vara enkel – både att göra och att hinna med.

– Ta cykeln till jobbet, gå av bussen en hållplats för tidigt eller ta en snabb promenad på lunchen. Byt fikat mot en nypa frisk luft och välj trapporna istället för hissen. Har du ett stillasittande arbete så res dig upp med jämna mellanrum. För den som vill rensa huvudet på lunchen, rekommenderar Angelica intervall- eller cirkelträning.

– Det är kort och intensivt men ger ändå en bra allroundträning. Intervallträning kickstartar kroppen och ger snabba resultat, förutsatt att du kör slut på dig själv. Är du nybörjare så gå ut lugnt men var aldrig rädd för att utmana dig själv. Det är då du blir starkare, uthålligare och får synliga resultat. De övriga vinsterna med en mer aktiv vardag kommer du att känna långt tidigare.