Trends - Milano Design Week 2013

2013-04-19

Den årliga designveckan i Milano gick nyligen av stapeln och staden fullkomligt myllrade av inspirationstörstande besökare. Hjärtat av eventet är mässan Il Salone de Mobile och i år hade man förutom de traditionella utställarna, bjudit in den världsberömda arkitekten Jean Nouvel som gestaltade sin uppfattning om olika typer av arbetsmiljöer.

Kanske är den mest intressanta delen på mässan ”Satellite”. Det är nämligen här studenterna får möjlighet att ställa ut sina alster; lite friare, lite galnare och lite mer tankeväckande.

Hela Milano sjuder under veckan av aktiviteter, events och designdistrikt med utställningar av alla typer av design; produkter, konst och mode. Kinnarps var naturligtvis på plats och vi blev berörda, inspirerade och motiverade. En genomgående känsla som vi fick var positiviteten som lyfte dagarna i Italien. Oavsett om man kunnat ta fram nya produkter p.g.a. den rådande konjunkturen så hade nästan samtliga förnyat sig på något sätt. Det kunde t.ex. vara nya monterkoncept, nya färger eller presentationsteknik.

Här i en presentation inklusive en film och en e-PDF, får ni ta del av hur vi uppfattade veckan och en del av de tendenser och trender som vi tyckte lyste allra klarast på Milanos designhimmel. (Filmen och PDFen kompletterar varandra så ta vänligen del av båda).