Här vill vi arbeta!

2014-10-23

Här vill vi arbeta!

Var i världen har man det bäst på jobbet och på fritiden? Vi på Kinnarps har tagit del av en spännande undersökning som bland annat visar på att högst livskvalitet finns i Australien.

Har du någon gång funderat på att flytta och börja om? Varje år undersöker The Economic Intelligence Unit livskvaliteten i världens storstäder. Bland kriterierna ingår allt från hälsovård, kultur, säkerhet, infrastruktur och arbete till hur lyckliga människor faktiskt anser sig vara på en plats. För fjärde året på raken toppar Melbourne listan. Av 100 möjliga poäng fick man 97,5. Det var dock en jämn kamp med Österrikes huvudstad Wien som kom in som tvåa bara 0,1 poäng bakom. De bägge städerna hade samma betyg i nästan alla kategorier men vad som fällde avgörandet var – och möjligen lite överraskande ur ett europeiskt perspektiv – att Melbourne bedömdes ha ett bättre kulturutbud än Wien. Lägg därtill ett enastående klimat och att det runt staden finns över 200 golfbanor. Men det är inte bara Melbourne som är populärt ”Down under” – Australien har hela fyra städer på topp 10-listan. (Adelaide, 5:a, Sydney 7:a och Perth 9:a.)
Var ska man då inte bo och arbeta? I botten på listan återfinns städer där det råder stor osäkerhet och instabilitet. Staden med sämst livskvalitet är Damaskus i Syrien.

10 bästa städerna att arbeta i
1. Melbourne
2. Wien
3. Vancouver
4. Toronto
5. Adelaide
6. Calgary
7. Sydney
8. Helsingfors
9. Perth
10. Auckland