Working 9 to 5

2017-01-19

Arbetslivet ser inte ut som förr, så hur kan det då kan komma sig att många företag envisas med att benhårt hålla fast vid de gamla kontorstiderna?

– Det handlar helt enkelt om rädda arbetsgivare. Fortfarande lever myten om att medarbetare som jobbar hemma får mindre gjort. Men alla undersökningar visar faktiskt precis tvärtom, de som inte är fysiskt närvarande på kontoret är extra måna om att visa framfötterna, säger Adam Henderson på företaget Millenial Mindset.
Medarbetarnas förhoppningar om hur en bra arbetsplats ska fungera måste överensstämma med företagsledningens visioner. För några år sedan så avskaffade exempelvis Yahoos VD Marissa Mayer möjligheten att arbeta hemma.
– Ett klassiskt exempel på inställningen ”att om man inte syns så jobbar man inte”. Sådant föder lätt en känsla av att arbetsgivaren inte litar på sina anställda.
Nyligen gjorde Adam Henderson och Millenial Mindset en stor undersökning som utgick från millenie-generationen och hur de ser på arbetslivet.
– 92 procent uppgav att det är jätteviktigt att själv kunna disponera sin tid, då känner de sig som mest effektiva. Det är möjligheten att välja som är viktig. En intressant poäng som bekräftar detta är att i valet mellan att jobba hemma eller på arbetsplatsen så väljer faktiskt 66 procent kontoret.
Vi på Kinnarps hjälper gärna till att skräddarsy den perfekta lösningen för dig och ditt företag. Läs mer om vår syn på framtidens arbetsmiljö här.