Tuffa förhållanden kräver slitstarka möbler

2014-10-10

Kinnarps är redo för världens tuffaste världsomsegling, Volvo Ocean Race. När Team SCA:s helkvinnliga besättning lättar ankar och startar tävlingen i spanska Alicante finns Kinnarps med i kölvattnet. Under nio månader kommer våra produkter följa med på resan jorden runt och vara en del av paviljongen som SCA kommer nyttja mellan etapperna.

– Vi är väldigt stolta över att finnas med på den här resan. Kinnarps finns ju redan representerade i fler än 40 länder, men det ska bli spännande att visa upp flexibiliteten och lekfullheten i våra möbler i en lite annorlunda kontext, säger Paulina Lundström, Marketing & Communications Director på Kinnarps.

Hög kvalité och en låg miljöpåverkan var viktiga faktorer när SCA sökte samarbetspartners till den prestigefyllda havskappseglingen. Krav som Kinnarps med sitt tydliga hållbarhetsarbete och höga kvalitetskrav kan möta.

Mellan loppets nio etapper genomförs längre uppehåll där seglarna får chans att återhämta sig och SCA som bolag möjligheter att stärka varumärkeskännedom och kund- och konsumentrelationer. Kinnarps möbler kommer finnas på plats i SCA-paviljongen runt om i världen för att underlätta för SCA:s projektteam, allmänheten och medierepresentanter.

– Vi strävar alltid efter att inreda på bästa sätt utifrån det situationen kräver. För SCA-paviljongen under Volvo Ocean Race har vi arbetat med flexibla och funktionella miljöer som klarar av att flyttas, ändras och samtidigt ger en välkomnande känsla. Inredningen är framtagen ur ett utrymmeseffektivt, ergonomiskt, hållbart och kostnadseffektivt  perspektiv, säger Paulina Lundström.

En nio månader lång havskappsegling, extrema väderförhållanden och en besättning som samsas på en liten yta. Kinnarps är stolta över att sponsra Team SCA-projektet och dess helkvinnliga besättning i Volvo Ocean Race 2014-2015.

Volvo Ocean Race omfattar nästan 40 000 sjömil och båtarna väntas nå målgången i Göteborg i juni 2015.

För ytterligare information, kontakta:
Anton Frank, presskontakt Kinnarps AB
Direkttel/mobil: 0515-388 18
E-post: anton.frank@kinnarps.se