Embrace - en aktiv omfamning

2014-02-04

Gör dig redo att bli omsluten av Kinnarps nya stolsserie Embrace. En ny typ av stol, designad av Stefan Brodbeck, som kan användas när man vill samla tankarna, ta sats eller aktivt koppla av.

Stefan Brodbeck är en tysk, välkänd industridesigner med många internationella designutmärkelser i bagaget. Hans designstudio ”Brodbeck design” arbetar inom ett brett spektrum: från kontorsmöbler till olika typer av industridesign. Studion följer mottot – design baserad på människan. En designfilosofi som passar Kinnarps väl, då uppdraget var en ny typ av stolsfamilj för dagens kontorsmänniskor.  En stol att använda för informella möten, när man vill använda sin läsplatta, för en telefonkonferens eller bara för att pusta ut. Inte en klassisk arbetsstol, inte en klassisk besöksstol utan något däremellan.

-        Som en reaktion på förändrade beteenden och nya sätt att kommunicera, ville jag med Embrace göra det möjligt för användare att arbeta i olika arbetssituationer. Resultatet är en mångsidig och multifunktionell stolsfamilj. Designen främjar en balans mellan aktivt arbete vid skrivbordet och energipåfyllnad i ett avkopplande läge, säger Stefan Brodbeck.

Embrace, som är Kinnarps och Stefan Brodbecks första projekt tillsammans, kännetecknas av mjuka kurvor och en slät geometri. Formspråket uttrycker enkelhet och hållbarhet. Övergången mellan rygg och sits är något som Stefan Brodbeck också arbetat aktivt med. Hans mål har varit att skapa ett intryck där elementen svävar fritt från varandra, för att ytterligare förstärka känslan av aktivitet, energi och livfullhet.    

Stolsfamiljen finns att få i fem olika utföranden och nedertill kan man välja mellan släde, medar, kryss (2 olika sorter) eller ben.  Embrace erbjuds också med ett väldesignat armstöd, stolen går också att få med hjul för den som önskar större mobilitet.  Stolsfamiljen passar därför in i många olika sammanhang – vid den tillfälliga arbetsplatsen, i caféterian, i en loungemiljö, i utbildningssalen likväl som vid mötesbordet.  Mångsidigheten gör den också användbar i aktivitetsbaserade arbetsmiljöer.  

Kinnarps lanserar Embrace under 2014 och stolsserien kommer att säljas i valnöt- ek-, bok- eller björkfanér. Släde, medar och ben erbjuds i svart, vitt, silver eller i ett kromat utförande. Kryssfoten går att få i svart, silver och krom. Stolssitsen går att få i alla tyger i Kinnarps stora tygkollektion, vilket också ger stora möjligheter till ett personligt uttryck.   


För frågor under Stockholm Design Week, vänligen kontakta:

Ida Gustafsson, presskontakt Kinnarps AB
Telefon: +46 (0)515 383 89
E-mail: ida.gustafsson@kinnarps.se
Du hittar Kinnarps monter i Hall A, monterplats: 27:30