Hur hälsosam är din arbetsplats?

2015-04-15

Hälsan är det viktigaste vi har! Välmående är det ”nya gröna” och vi behöver ha en mjukare inställning till psykologiska och kulturella aspekter. Det är också därför Kinnarps, Nichetto Studio och Arabeschi di Latte har samarbetat för att skapa utställningskonceptet "Workplace Wellness" - en installation som väcker diskussionen hur vi kan skapa arbetsmiljöer som gör att våra sinnen tar lika mycket plats som våra kroppar.

Den senaste utgåvan av Kinnarps Trendrapport "’Workplace and life space design for the diverse decade" släpptes tidigare i år. I rapporten har Kinnarps, tillsammans med ledande experter inom områdena arkitektur, design och teknik, identifierat arbetsplatsens framtida trender. En av de mest framträdande trenderna i rapporten är "Arbetsplatsbiologi". En trend som tydligt pekar på att de krav och behov som den enskilde medarbetaren har kommer vara i fokus i framtiden.

– Hälsotrenden är global, vilket vi kan se i många områden, inte bara i arbetsplatslösningar. Men vi tror att det är dags att prata mer om det i vår verksamhet - på riktigt, hur hälsosam är arbetsplatsen? Många företag tycker att det kostar en förmögenhet att investera i hälsa, men vi tror att en smart inredningsarkitektur som skapar rörelse eller en mängd olika inställningar kan göra mycket för att öka de anställdas välbefinnande. Det är också därför vi vill visa upp "Workplace Wellness” under Milan Design Week; Vi vill att folk ska vara medvetna om de designmöjligheter som faktiskt finns, säger Paulina Lundström, Marketing and Communications Director på Kinnarps.

Den välkända designstudion Nichetto Studio har skapat Kinnarps visuella installation under Milan Design Week. Studion har inspirerats av de trender som utforskas i Kinnarps Trendrapport, med extra fokus på trenden som handlar om arbetsplatsbiologi. Resultatet är en inspirerande utställning där besökaren får en inblick i hur arbetsplatsen i framtiden kommer att se ut.

– Mår man bra på jobbet så gör man ett bättre jobb! Svårare än så är det inte. Genom att skapa miljöer fullproppade med välbefinnande och sköna känslor skapar vi också bättre medarbetare. Till utställningen har jag blandat ihop delar från Kinnarps Trendrapport och tillsammans med produktnyheterna och försökt skapa en hälsosam arkitektur-cocktail, säger designern Luca Nichetto.Luca Nichetto. Foto: Claudia Zalla

För att ytterligare trycka på hälsoaspekten under veckan har Kinnarps även bjudit in matdesignerna Arebeschi di Latte. Deras motto är att skapa en ”daglig känsla av lycka” och maten är det verktyg de använder. För Kinnarps har Arabeschi di Latte skapat vitaliserande förfriskningar som kommer fylla besökarna med både skärpa och välbefinnande.

– Korsbefruktningen mellan världarna av mat och design är väldigt intressant.  Det är inte bara maten i sig; vi påverkas också av hur den utformas och presenteras. I Milano blandar vi de här två områdena för första gången, det ska bli spännande att se vad som händer. Min förhoppning är att vi tar välmående ett steg längre, säger Paulina Lundström, Marketing and Communications Director på Kinnarps.

Kontakt:
Ida Hermansson, presskontakt Kinnarps AB
Phone: +46 (0)515 383 89
Email: ida.hermansson@kinnarps.se