Kinnarps inviger Internationellt Design Center i Skillingaryd

2014-01-09

Kinnarps har det senaste året investerat i sin design- och produktutvecklingsverksamhet för att möta framtidens krav inom inredningskoncept och möbelformgivning. Nu invigs Kinnarps Internationella Design Center i Skillingaryd som ska arbeta med Interior Spaces – ett segment som är på frammarsch.

 Kinnarps har sedan mitten av 80-talet arbetat med miljöer utanför den traditionella kontorsarbetsplatsen och har idag inredningslösningar som passar i entré-, lounge-, mötes-, café- och matsalsutrymmen. Uppdraget för Kinnarps Internationella Design Center i Skillingaryd är att förfina och utveckla sortimentet som ska passa i dessa miljöer, samt arbeta med koncept och produkter för vård- och utbildningssektorn.  

-       Vi ser en trend där formella utrymmen byggs om till att bli mer öppna och informella, vilket kräver nya typer av inredningslösningar. Idag efterfrågar allt fler kreativa hörnor, öppna mötesrum, avkopplande pausutrymmen och avskärmningar för att skapa rum i rummet och det gäller givetvis för oss att hänga med i den här utvecklingen, säger Per-Arne Andersson, VD för Kinnarps AB.

I Kinnarps produktionsenhet i Skillingaryd har fåtöljer, soffor, stolar och akustikskärmar tillverkats under lång tid. Stoppade möbler är också viktiga i Interiors Spaces-segmentet, vilket gjorde det naturligt att förlägga designcentret till just Skillingaryd. Nu har kompetens inom design, teknologi, konstruktion, utveckling och produktionsteknik samlats i en nyrenoverad våning i enheten och arbetet med kreera framtidens inredningslösningar är redan i full gång.

-       Vi har lagt en ambitiös produktlanseringsplan, där vi kommer att lansera fem till tio nya produktserier varje år de kommande åren. En sådan hög lanseringstakt ställer givetvis krav på att vi också har en snabb och effektiv produktutvecklingsprocess. Målsättningen är att vårt nya designcenter ska fungera som ett kreativt kluster och leda till ett ökat internt samarbete, förkortade ledtider och att vi förbättrar våra kunders arbetsmiljö, säger
Per-Arne Andersson.   

Hela centret har en aktivitetsbaserad inredning enligt Kinnarps koncept Next Office – activity based working. Det innebär att centret har fått en mängd inspirerande, flexibla arbetsmiljöer som stödjer skiftande aktiviteter. Utöver centret i Skillingaryd har Kinnarpskoncernen ytterligare två Internationella Design Center, ett i Kinnarp med inriktning mot ”Workstations” och ett i Minden med inriktning mot varumärkena  Drabert och MartinStoll.

Invigning av Kinnarps Internationella Design Center i Skillingaryd sker i samband med att Möbelriksdagen arrangeras i Kinnarps lokaler den 9-10 januari.  

 

För mer information, vänligen kontakta:
Ida Gustafsson, presskontakt Kinnarps AB
Telefon:0515 38389
E-mail: ida.gustafsson@kinnarps.se

 

Ladda ner högupplöst bild


Om Kinnarps
Kinnarps skapar möbler och inredningslösningar som genom traditionellt hantverk, design och helhetsergonomi påverkar oss människor positivt – och det oavsett varför, hur och var vi jobbar, lär och möts. Det västsvenska företaget Kinnarps grundades år 1942 av Jarl och Evy Andersson. Företagets tradition inom nyska­pande design har alltid varit stark. Redan från början tillverkades till exempel främst möbler på beställning från arkitekter. Idag är Kinnarps en världsomspännande inredningskoncern som erbjuder innovativa och inspirerande helhetslösningar. Med full kontroll på hela kedjan från råvaror och produktion till leverans och installation, erbjuder Kinnarps produkter och koncept med hög kvalitet och låg miljöpåverkan. Kinnarps breda sortiment är framtaget för offentliga miljöer med inriktning mot kontor, skola, vård och omsorg – något som inte bara säkerställer hög flexibi­litet utan även valfrihet och kostnadseffektivitet åt kunden. Kinnarps produktutveckling har ett nära samarbete med internationellt erkända formgivare och produkterna har tilldelats ett stort antal designutmärkelser. I Kinnarpsportföl­jen finns produktvarumärkena Kinnarps, Drabert och Martin Stoll.  Utöver detta kan även Kinnarps erbjuda ett stort kompletterande sortiment – dels från företagets systerbolag Materia, Skandiform och NC Nordic Care, dels från ett antal namn­kunniga samarbetspartners. Kinnarps är Europas ledande leverantör av inredningslösningar och finns representerat i ca 40 länder. Företaget har ca 2 700 anställda och omsättningen 2011/2012 uppgick till 4,3 miljarder SEK. Koncernen bedriver ett progressivt och djupgående miljöförbättringsarbete och uppfyller de ledande miljömärkningarnas krav. Kinnarps är även certifierat enligt ISO 9001 och 14001.
Läs mer på www.kinnarps.com