Kinnarps vinnare i rikstäckande kommunupphandling

2014-08-26

Kinnarps kommer även fortsättningsvis att leverera möbler och inredning till Sveriges kommuner, landsting och kommunala bolag. Det står klart sedan upphandlingen gällande möbler för offentliga miljöer, som samordnats av SKL Kommentus, avslutats.

Kinnarps är antagna på samtliga åtta produktområden, men i ett första skede har avtal undertecknats på områdena kontorsmöbler, möbler för förskola och möbler för skola. Samtliga avtal, som gäller i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år, beräknas totalt vara värda cirka 380 MSEK per år.

– SKL Kommentus ställde höga krav på produkterna i upphandlingen, både avseende hållbarhet och kvalitet, säger Per Lehmann, Sverigechef på Kinnarps Interior. Att Kinnarps väljs som leverantör inom dessa produktområden ser vi som ett bevis på att vårt produktutbud är attraktivt och att vårt rikstäckande nät av återförsäljare är helt rätt.

Kinnarps har lång erfarenhet av att arbeta mot offentlig förvaltning och har genom åren inrett allt från förskolor, skolor, sjukhus, vårdenheter till små och stora kontorsarbetsplatser. Kinnarps säljorganisation är också väl insatt i de behov som kommuner, kommunala bolag och landsting har.

– Vi befinner oss i en marknad där arbetssätten utvecklas fort och vi måste vara snabba och lyhörda för att följa med i hur den enskilda individens behov förändras. Kinnarps har alltid lagt stor vikt på att skapa en god arbetsmiljö med bra ergonomi, samtidigt som vi inte tummar på utformningen och designen. I sitt avtal med Kinnarps får kommuner och landsting ett mycket stort produktutbud med god funktion, design och kvalitet. Dessutom har vi en högklassig logistik som gör att vi kan leverera från norr till söder i vårt avlånga land, säger Per Lehmann.

 

För frågor, vänligen kontakta:
Per Lehmann, Sverigechef Kinnarps Interior
Telefon: +46 (0)8 556 910 75
E-mail: per.lehmann@kinnarpsinterior.se

Anton Frank, presskontakt Kinnarps AB
Telefon: +46 (0)515 388 818
E-mail: anton.frank@kinnarps.se