Höstens nyheter från Kinnarps

2013-10-31

Kinnarps utökar sitt sortiment och lanserar nu en mängd nya produkter som förbättrar arbetsmiljön. Ambitionen är att göra arbetslivet både roligare och enklare.

Kinnarps höstlansering är en av företagets största lanseringar genom tiderna. Totalt är det tretton nya eller uppdaterade serier som introduceras på marknaden.  Elisabeth Slunge, Brand Range Design Director, menar att detta är starten på en stor satsning inom Kinnarps. Inom de närmaste åren kommer många nya produkter att introduceras för att möta den växande efterfrågan.  

Välmående, hållbarhet och lönsamhet är utgångspunkten för oss när vi tar fram nya produkter. Vi vill förbättra våra kunders arbetsmiljö, skapa välmående hos både individer och hos organisationer, samtidigt som produkterna ska klara högt ställda hållbarhetskrav och vara prisvärda. Det är inte alltid en enkel ekvation. I år har vi lyckats bra, vår höstlansering visar både bredd och spets, säger Elisabeth Slunge.  

Kinnarps har flera produktvarumärken i sin portfölj. I höst lanseras produkter under varumärkena Kinnarps, Drabert och MartinStoll. Här är nyheterna:

Esencia – ny arbetsstol under varumärket Drabert
Designern Daniel Figueroa har skapat Esencia, en arbetsstol väl värd sitt pris, då den är lätt att anpassa efter varje enskild användare med enkla och logiska reglage. Samtidigt är den ett estetiskt lyft och har enligt designern själv ”så mycket själ och personlighet”. Stolen har försetts med en så kallad Synchrone-mekanism och ryggen är klädd i 3D-mesh. Esencia erbjuds i sex färgvarianter för ryggen, sitsen går att kombinera med alla tyger i Kinnarps tygkollektion.

Trixagon – ny serie bestående av bord, pall och förvaring under varumärket Kinnarps
Bivaxkakor, snöflingor och sköldpaddsskal har fungerat som inspirationskällor i den nya serien Trixagon, som består av bord, pall och förvaring. Den återkommande formen är sexkanten – hexagonen – en komplex men samtidigt självklar form som är naturens egen byggsten. På samma sätt som bina bygger sina vaxkakor kan man sätta ihop möblerna i Trixagonserien i större eller mindre grupper, allt efter eget behov och tillfälle.

Multicom - ny mötesbordsserie under varumärket Kinnarps
Multicom är en flexibel bordsserie som ska passa såväl video- och webbkonferenser som utbildningstillfällen och stormöten.  Serien finns i många olika utföranden – som ståbord, mötesbord, bord för enskilda arbetsplatser och avställningsbord. Konstruktionen gör det möjligt att bygga olika formationer, allt från cirkulära mötesplatser till traditionella långbord. Multicom är dessutom anpassad för dagens teknik med stilrena lösningar för nätverks- och strömanslutning.

Senor - arbetsbord, mötesbord och sideboard under varumärket MartinStoll
Senor är en exklusiv serie med ett minimalistiskt formspråk som speglar en känsla av lugn och klarhet. Formgivaren bakom denna serie är Volker W. Eysings, en prisbelönt tysk desinger och som bland annat har vunnit det prestigefyllda Red Dot Design Award. I formgivningsarbetet har han utgått från en tanke som har följt med genom hela processen. Denna gång var det kurvan, som var tanken och själva sinnebilden för designen och resultatet blev Senor – en serie med hantverksmässig omsorg om detaljerna.

Hotspot – loungefåtölj under varumärket Drabert
Hotspot har funnits på den tyska marknaden sedan tidigare, men lanseras nu på samtliga Kinnarps marknader. Namnet kommer från ytan med öppen wi-fi, en så kallad hotspot, en plats för uppkoppling och avkoppling. Hotspot har ett tydligt formspråk och funktionalitet och är formgiven av code2design. Det generösa armstödet gör det möjligt att sitta varierat och kan fungera både som avlastningsyta och arbetsyta.

Polar – fåtölj och soffa under varumärket MartinStoll
Polar soffa och fåtölj är skapade för att dra uppmärksamheten till sig. Formspråket är svävande och graciöst, med ett stort mått av personlighet. Valet av klädsel kommer bli avgörande för om man vill förstärka 50-talets cafékänsla, 70-talets stålrörsdesign, eller om man hellre väljer ett sobert uttryck a la 2013. Polar är formgiven av Wolfgang C. M. Metzger, en erkänt duktig formgivare vars design prisats med internationella designpriser. Kinnarps har tidigare sålt Polar på den tyska marknaden, nu introduceras den i resten av världen.

Serie[P] – En uppdaterad sitt- och ståbordsserie under varumärket Kinnarps
Serie [P] introducerades på marknaden år 2011, nu släpps denna prisvärda serie på nytt med ett uppdaterat formspråk. En fasad kant på bordskivan ger ett klassiskt och svävande uttryck, serien går också att få med en skjutbar skiva vilket förenklar hanteringen av kabeldragning och ger ett städat intryck.

Utöver ovan nämna produkter lanseras också:
Filio – En mötesstol under varumärket Drabert
Mento – En serie med både arbetsstolar och mötesstolar under varumärket Drabert
Salida – En serie med både arbetsstolar och mötesstolar under varumärket Drabert
Serie[e] – En uppdaterad förvaringsserie under varumärket Kinnarps.
Serie[f] city – En uppdaterad sitt- och ståbordsserie under varumärket Kinnarps. Collection E – En mötesstol under varumärket MartinStoll


För mer information, vänligen kontakta:

Ida Gustafsson, presskontakt Kinnarps AB
Telefon: +46 (0)515 383 89
E-mail: ida.gustafsson@kinnarps.se

Om Kinnarps
Kinnarps skapar möbler och inredningslösningar som genom traditionellt hantverk, design och helhetsergonomi påverkar oss människor positivt – och det oavsett varför, hur och var vi jobbar, lär och möts. Det västsvenska företaget Kinnarps grundades år 1942 av Jarl och Evy Andersson. Företagets tradition inom nyskapande design har alltid varit stark. Redan från början tillverkades till exempel främst möbler på beställning från arkitekter. Idag är Kinnarps en världsomspännande inredningskoncern som erbjuder innovativa och inspirerande helhetslösningar. Med full kontroll på hela kedjan från råvaror och produktion till leverans och installation, erbjuder Kinnarps produkter och koncept med hög kvalitet och låg miljöpåverkan. Kinnarps breda sortiment är framtaget för offentliga miljöer med inriktning mot kontor, skola, vård och omsorg – något som inte bara säkerställer hög flexibilitet utan även valfrihet och kostnadseffektivitet åt kunden. Kinnarps produktutveckling har ett nära samarbete med internationellt erkända formgivare och produkterna har tilldelats ett stort antal designutmärkelser. I Kinnarpsportföljen finns produktvarumärkena Kinnarps, Drabert och Martin Stoll.  Utöver detta kan även Kinnarps erbjuda ett stort kompletterande sortiment – dels från företagets systerbolag Materia, Skandiform och NC Nordic Care, dels från ett antal namnkunniga samarbetspartners. Kinnarps är Europas ledande leverantör av inredningslösningar och finns representerat i ca 40 länder. Företaget har ca 2 700 anställda och omsättningen 2011/2012 uppgick till 4,3 miljarder SEK. Koncernen bedriver ett progressivt och djupgående miljöförbättringsarbete och uppfyller de ledande miljömärkningarnas krav. Kinnarps är även certifierat enligt ISO 9001 och 14001.
Läs mer på www.kinnarps.com