Skandiform tilldelas Red Dot Award för två produktnyheter

2014-03-31

Skandiforms nya produkter Deli stol och Modulor bord tilldelas det erkända designpriset ”Red Dot Award” 2014 för sin produktdesign. Designutmärkelsen delas ut i många olika kategorier och Skandiforms produkter har klassats som ”best of the best”. Den kategorin får endast produkter som anses vara av toppkvalitet och ha en banbrytande design.

Red Dot Award är en internationell designutmärkelse som delas ut i tre kategorier – produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept - av Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Utmärkelserna har mycket högt anseende och anses vara en kvalitetsstämpel för utmärkt design. Det är en jury på 40 sakkunniga som bedömer kvaliteten på de bidrag som kommer in och i år har det inkommit närmare 5000 bidrag från 53 länder. Endast 1,5 % av bidragen anses vara ”best of the best”.

- Det här priset bekräftar Skandiforms höga kvalitet på sin design, säger en mycket nöjd Thomas Johanesson, VD på Skandiform. Det här är ett fint bevis på att vi är med i matchen på ett internationellt plan och vi är givetvis både hedrade och stolta över att ha fått dessa utmärkelser.

Skandiform tilldelas sina Red Dot Award-troféer vid en prisutdelning den 7 juli i Essen i Tyskland. Efter utdelningen kommer en utställning att öppnas där vinnarnas produkter visas i Red Dot Design Museum i Essen – ett museum som besöks av många designentusiaster för att se och uppleva de nya trenderna inom produktdesign.  Utställningen pågår från 8 juli till 3 augusti och då kommer Deli och Modulor att finnas på plats under rubriken ”Design on Stage”.
Deli stol är formgiven av Thomas Pedersen. Modulor bord är formgiven av Claesson Koivisto Rune.

 

Modular
Highres image

Deli
Highres image