Det handlar om människan

2016-01-26

ERGONOMI BRUKAR DEFINIERAS som läran om hur arbetsredskap och arbetsmiljö påverkar människan. Ska du lägga ett enda ord på minnet från den definitionen så är det ”människan”. För det är vi, du och jag och våra unika förutsättningar, som är utgångspunkten för allt Kinnarps gör inom ergonomi.

De möbler vi utvecklar, tillverkar och säljer hjälper oss att skapa genomtänkta och bra inredningslösningar och trevligare arbetsplatser. Men viktigast av allt: Vårt arbete får människor att må bra och trivas på jobbet.

 Vi lever i en tid med ständiga förändringar, snabb teknikutveckling och nya krav på arbetsprestationer. Därför är det viktigare än någonsin att stanna upp och reflektera över hur vi jobbar och vad det innebär för oss.

På Stockholm Furniture Fair lanserar vi vårt nya Ergonomimagasin. Det handlar om välmående på jobbet och det handlar om Kinnarps. För ergonomi är så djupt förankrat i vilka vi är och vad vi gör. Men det stannar inte ens där. Det handlar om så mycket mer än om hur vi sitter, står, bär och möts på jobbet. Det handlar om samhället. Det handlar om livet. Det handlar om människan.