Ealing Council


Refurbishment of Headquarters

The 6 floor headquarters of the London Borough of Ealing needed to be refurbished to include over 1,600 workstations.


An ergonomic solution

  • Consolidate more staff into existing building.
  • Move to more open plan and open culture working.
  • Flat screen monitor roll out and comply with DSE regulations.
  • Better return on the floor plate.
  • Implement 5 people to 4 desks ratio.


Maximising available space

- straight layout maximised use of space and open working

- scalloped desk edge allowed ease of cable management

- double wave front edge for ergonomic reach to worktop

  • Screen brackets allow individual heigh-adjustment of desk while maintaining consistent level of screens
  • Metal storage with matching tops to suite-in with laminate desking
  • Mobile 'pedestal park' for 5:4 work ratio


Project Facts

CLIENT:                Ealing Council
LOCATION:          Ealing