image

Rakennus itsessään jättää pelkistetyn vaikutelman, mikä on tulosta arkkitehti Dominik Ariolin näkemyksestä jättää rakentamatta se, mitä ei todellisuudessa tarvita. 

Hänen mukaansa uuden kestävän kehityksen mukaisen estetiikan syntyminen oli mielenkiintoinen prosessi kokea.

Hän kertoo: "Oli vaikeaa estää LEED-vaatimuksia sanelemasta täysin rakennuksen ulkoasua ja vaikutelmaa ja olla unohtamatta sitä, että rakennukseen muuttaa todellinen työyhteisö."

"Oli suuri houkutus käyttää raaka-aineiden esille tuomaa teollista estetiikkaa ja päätyä pelkistettyyn suunnitteluun, joka antaa mustavalkoisen väripaletin hallita kaikkialla. Käyttäjät ovat kuitenkin dynaamisia, energisiä ja haastavia ihmisiä, jotka joka tapauksessa lyövät rakennukseen leimansa omalla persoonallaan. Putkistojen, johdotusten ym. tarkoituksellinen erottelu mahdollistaa tulevaisuudessa niiden korvaamisen kestävimmillä ratkaisuilla sitten, kun edistysaskeleita tämän suhteen otetaan. Rakennus on suunniteltu niin, että sitä voidaan uudistaa sen käyttöiän aikana ja purkaa kierrätettäväksi, kun sille ei enää ole käyttöä."