Maanmittauslaitos

Taustaa

Turun vuonna 1967 rakennetun virastotalon ovat suunnitelleet arkkitehdit Risto-Veikko Luukkonen ja Helmer Stenroos. Talon mittava remontointityö aloitettiin vuonna 2009 ulkopinnan entisöinnillä. Työ jatkuu laajana koko talon saneerauksena vuosien 2010 – 2013 ajan. Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelu 1. kerroksessa avattiin huhtikuussa 2012 ja muu henkilökunta pääsi muuttamaan kerroksiin 7 – 8, lokakuussa 2012. Osa henkilökunnasta on edelleen talon sisällä evakossa kevääseen 2013 saakka. Keväällä valmistuvat loput tiloista ja muun muassa taukotilojen kalusteet pääsevät omille paikoilleen.

Tavoite:

Virastotalon saneerauksen yhteydessä kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen sisäilman parantamiseen. Näin ollen myös kalustevalinnoissa painotettiin materiaalien ympäristöystävällisyyttä, ja haluttiin välttää kalusteista ilmaan haihtuvia liuotteita ja hajuhaittoja. Uuden sisustusratkaisun avulla pyrittiin tilatehokkuuteen ja käytännöllisyyteen. Työpisteistä suunniteltiin entistä tiiviimmät, mutta myös yhden ja kahden hengen työhuoneita tarvittiin.

Virastotalon arvokkaaseen ympäristöön suunniteltiin pitkäkestoinen sisustusratkaisu, jonka materiaaliksi valittiin laadukas tammi. Muotoilultaan kalusteet ovat kuitenkin modernin keveät.

Ratkaisu:

Kinnarpsin ratkaisussa kahden hengen huoneisiin kalustettiin tiiviit työpisteet, joita jakavat ns. apteekkarinkaapit. Niiden avulla oman työtilan voi helposti rajata yksityisemmäksi. Sisustuksen värisuunnitelmassa otettiin huomioon brändin sinivihreä värimaailma, mutta etenkin yleisiin tiloihin lisättiin myös energiaa tuovia värejä.

Kokoustiloihin valittiin ergonomiset tuolit, joissa voi mukavasti istua pitkänkin neuvottelun ajan. Työtuolien valinnassa järjestettiin henkilökunnalle mahdollisuus tutustua eri työtuolimalleihin työpaikalla. Kinnarpsin edustaja oli mukana esittelemässä tuolien säätöjä ja auttamassa sopivan mallin valinnassa. Myös käytävätilat otettiin aktiivikäyttöön ja niiden varsille sijoitettiin tilat kopiokoneille, kierrätyskokonaisuuksille ja postituskaapeille.

 

 

Hankkeen tiedot

Vuosi: 2012 -2013

Asiakas: Varsinais-Suomen maanmittauslaitos, Turku

Kohde: remontoidut tilat Turun virastotalossa

Projektiryhmä:
Päivi Mäkinen, perustoimitusjohtaja Maanmittauslaitos, 
Carina Hoisko, asiakkuuspäällikkö, Kinnarps Oy