Pohjois-Savon ELY-keskus

TAUSTA: 

Ely-keskukselle päätettiin toteuttaa Kuopioon ensimmäiset yhteiset toimitilat, entisten kolmen eri osoitteen asemesta. Suunnittelussa päädyttiin kahden, vuonna 1954 rakennetun, peruskorjatun toimistorakennuksen yhdistämiseen. Talojen väliin tehtiin rakennukset yhdistävä, modernia ilmettä luova avara lasiseinäinen uudisrakennus. Näin saatuihin tiloihin sijoittuvat Ely-keskuksen 230 henkilöä sekä muita toimintoja.

TAVOITE:

Nykyaikaisten, toiminnallisten tilojen lisäksi tavoitteena oli myös parantaa henkilöstön työhyvinvointia sekä kehittää asiakaspalvelua. Uudistuksen yhteydessä Ely-keskuksessa oli toteutettu erillinen työympäristön kehittämisprojekti, jossa erilaisten yhteistilojen, työpisteiden, neuvottelutilojen ja hiljaisten huoneitten määrää ja sijoittelua selvitettiin viraston toimintojen näkökulmasta. Työpisteiden lisäksi pohdittiin myös neuvottelu- ja vetäytymistilojen tarvetta sekä niiden käyttöä ja sijaintia. Myös ympäristönäkökohdat haluttiin ottaa uusissa tiloissa huomioon. Henkilöstö osallistui toimitilojen suunnitteluun erilaisissa projektiryhmissä.

RATKAISU:

Uudet tilat ovat ilmeeltään modernit ja tuovat lisää puhtia työntekoon.  Jokaisella työntekijällä on monitilatoimistossa oma työpiste ja sen lisäksi käytössään neuvottelutiloja ja vetäytymispisteitä. Uudenlainen yhteisöllisyys näkyy henkilökunnan ruokailutiloissa, joita on lounaskahvilan lisäksi toimiston eri puolilla.

Työpisteisiin valittiin ergonomiset, sarjan[T] sähköisesti säädettävät pöydät ja jokainen sai henkilökohtaisesti valita itselleen mieleisen työtuolin.  Sisustuksen väritys on hillitty ja sitä piristävät istuinkalusteisiin valitut kirkkaat sävyt. Ympäristönäkökohdat huomioon ottaen myös toimiston eri kerroksiin on sijoitettu kierrätys- ja tulostuspisteitä, joissa materiaalien lajittelu tapahtuu selkeästi merkittyjen säiliökaappien avulla kätevästi.

Monitilassa työntekijöiden työrauhaa on turvattu puolikorkeilla seinäkkeillä sekä seinien, lattioiden ja sisäkattojen äänieristyksellä. Sähkösäätöisten pöytien ansiosta työtä voi tehdä valinnan mukaan pöydän ääressä istuen tai seisten, ulottuvilla on sekä perinteinen työtuoli että joitain satulatuoleja.

"Yhteistyö sujui erinomaisesti kaikissa tilanteissa. Nopeatkin muutokset ja yllätykset saatiin hyvin hoidettua", kertoo hallintojohtaja Tommi Huttunen.

 

 

Hankkeen tiedot

Asiakas: Pohjois-Savon ELY
Projekti: Uudet toimitilat Kuopiossa
Henkilömäärä: 230
Projektiryhmä: Tommi Huttunen, hallintojohtaja Pohjois-Savon Ely; Sauli Havas, arkkitehti, Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy; Milka Tulinen, sisustusarkkitehti, Kakadu Oy; Merja Kelaranta, Kinnarps Oy; Tomi Pesonen, Kinnarps Kuopio