Vaasan sähkö

Vaasan sähkö

TAUSTAA

Vaasan rantarakentamisen arkkitehtikilpailu 2006 – 2007 sijoitti Vaasan Sähkön toimitilat nykyiselle paikalle. Tontille saapuja voi nähdä ketjun rakennuksia, jotka kertovat Vaasan Sähkön pitkästä historiasta. Rakennukset muodostavat kauniisti yhteensopivan kokonaisuuden. Vanhan, vuonna 1930 valmistuneen päärakennuksen julkisivu on suojeltu. Se yhdistyy joustavasti uudisrakennukseen, joka rakennettiin osittain veden päälle.

Uusi toimitalo tarjoaa tilat sekä Vaasan Sähköverkon että Vaasan Sähkön henkilöstölle.

TAVOITE

Palosaaren sillan kupeeseen rakentui palveleva energian osaamiskeskittymä, joka tahdottiin sisustaa viihtyisäksi työympäristöksi luontoa, valoa ja merellisyyttä korostaen. Toimitalon materiaalit, tammi, lasi ja alumiini, kestävät aikaa, ja saman ajatuksen haluttiin toistuvan myös sisustuksessa sekä kalustemateriaalien että ajattoman muotoilun osalta. 

Kalusteiden materiaalivalintojen toivottiin tukevan rakennuksen ilmettä ja muotokielen kestävän aikaa trendien vaihteluista huolimatta. 

RATKAISU

Avara, suurin lasiseinin varustettu rakennus kylpee valossa. Sisustukseen valittiin talon modernin ilmeen ja ikkunoista avautuvan merimaiseman täydennykseksi vaaleita ja luonnonvärisiä kalusteita.  Oberon-sarjan työpöytien pinnat ovat valkoiset ja työtuolien verhoiluun valittiin aikaa ja kulutusta kestävä musta Remix-kangas. Neuvotteluhuoneissa on muun muassa uutta kokoustamistapaa tukeva, korkeussäädettävä Centrum Vario pöytä, jonka ääressä sujuvat palaverit myös seisten.

Kalusteet sopivat hyvin rakennuksen ilmeeseen. Niiden pohjoismainen, moderni muotoilu kestää aikaa ja laadukkaat materiaalivalinnat sopivat hyvin täydentämään toimitilojen kokonaisuutta.

 

Hankkeen tiedot

Vaasan Sähkön uusi Toimitalo
Toimitusvuosi 2015
Työntekijöitä 120 (Vaasan Sähkö ja Vaasan Sähköverkko)