AppCampus

Taustaa

AppCampus on maailman suurin mobiilisovellusten kiihdyttämö, jonka toimintaa Nokia ja Microsoft ovat rahoittaneet 18 miljoonalla eurolla. Se sijaitsee Aalto Yliopiston Open Innovation Housessa. AppCampus jakaa rakennuksen 4. kerroksen yhdessä Nokia Research Centerin kanssa. Käytössä on 1000 m2 tilaa edistämässä avointa työympäristön kulttuuria. Tästä syystä henkilökunnalla ei ole omia huoneita, vaan tila on jaettu rauhallisiin ja äänekkäämpiin työskentely-tiloihin. AppSpaceksi ristityssä tilassa on erilaisia ryhmätyöskentelytiloja, mm. Angry Birds puhelinhuone, josta löytyy pehmolelumeri sekä kolme hirsimökkiä intensiivisiä tiimipalavereja ja nukkumista varten.

Tavoite

Aalto-yliopiston AppCampus on suunniteltu tukemaan rajoja rikkovaa tutkimusta ja taiteellista toimintaa mahdollistamalla rikkaan ja vilkkaan vuorovaikutuksen. Kampusta kehitetään ja rakennetaan vaiheittain sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävällä tavalla.

Tavoitteena on luoda elävä ja vuorovaikutteinen tutkimus- ja oppimisympäristö, jossa työ, opiskelu, harrastaminen ja eläminen nivoutuvat luontevasti toisiinsa.

Ratkaisu

Kinnarpsin toimittaman sisustusratkaisun kalusteryhmät tukevat avointa vuorovaikutusta. Hot desk –työpisteiden pöydät ovat muotoilultaan kevyet ja avarat ja Salida-työtuolit soveltuvat myös pitkäkestoiseen työrupeamaan. Avotilaan tuovat väriä pirteät Monolite-istuinryhmät, jotka korkeine selkänojineen tarjoavat samalla rauhallisen ja yksityisemmän keskustelutilan, sekä pöytäseinäkkeisiin kiinnitettävät, tilan ääniympäristöä parantavat väripaneelit. Sisustuksen raikas ilme kumpuaa AppCampus-logojen värimaailmasta. Sohviin ja pöytiin integroidut verkko- ja virtaliitännät tekevät mahdolliseksi laitteiden käytön missä tahansa kalusteryhmässä ilman pelkoa akun tyhjentymisestä kesken session.

Kampuksen kahvila/työskentelyaula on varustettu puisin Oak-tuolein, Slitz-pöydin ja Turner-baarijakkaroin. Myös mökit on kalustettu erilaisia käyttötarpeita ajatellen, joko työpisteillä tai lepohetkiin sopivilla sisustusratkaisuilla.

Hankkeen tiedot

Projekti: Aalto Yliopiston AppCampuksen toimitilat Espoossa: Open Innovation House, Otaniementie 19.
Valmistumisvuosi: 2013
Työpisteiden määrä: 75 - 100
Projektiryhmä: Work Re-Designed / Esa Santamäki, Seos Design / Pekka Kumpula. Kinnarps Oy / Maarit Kuusijärvi
Seinämaalaukset: Otto Maja ja Fabio Pires.