Capella

POUR UNE ASSISE ACTIVE

Capella est un nouveau style de fauteuil de travail conçu pour maintenir votre corps en mouvement. Être assis correctement, c’est avant tout garder votre corps en mouvement. Un nouveau mécanisme innovant appelé FreeMotion est au coeur du siège Capella. Il crée au niveau de l’assise des micromouvements bien équilibrés, qui favorisent une assise active pour vous aider à vous sentir bien. Avec ses caractéristiques uniques, Capella combine tout le savoir-faire de Kinnarps en matière de sièges de travail afin de vous offrir une position assise confortable et ergonomique.

*Ceci est une sélection de Kinnarps Colour Studio.

FREEMOTION™ Vous fait bouger

Le secret pour être assis correctement et se sentir bien ? Etre toujours en mouvement ! Le mécanisme innovant FreeMotion de Capella crée les meilleures conditions pour une assise active grâce aux micromouvements bien équilibrés sur l’assise. Ainsi, vous en faites plus et vous vous sentez mieux. Capella est aussi un siège exceptionnellement confortable qui offre un soutien adapté à l’ensemble du corps. Le dossier du siège est soigneusement conçu de sorte à suivre le contour de votre colonne vertébrale. L’assise est conçue pour convenir à autant de types de personnes que possible. La profondeur de l’assise peut également être réglée pour convenir aux différentes morphologies. Pour un meilleur confort, vous pouvez choisir le réglage de l’angle du dossier et le support lombaire. Les nouveaux accoudoirs multifonctionnels sont faciles à régler pour répondre à vos besoins. Ils peuvent également être rapprochés de votre corps de façon plus simple et intuitive. Capella est un siège actif qui s’adapte à vous, et non le contraire.

Conçu avec soin

Le designer suédois Johan Larsvall et son équipe chez Idesign ont conçu pour Kinnarps de nombreux sièges de travail qui ont connu un franc succès. Avec Capella, leur objectif était de concevoir un siège de travail élégant et ergonomique basé sur une géométrie rectiligne qui soit confortable en tous points. Un dossier fin et élancé, des surpiqûres bien dessinées, des accoudoirs aériens, un piètement étoile élégant et une assise conviviale : chaque élément a son importance pour obtenir un ensemble attrayant. C’est ce qui fait de Capella un siège aussi confortable qu’esthétique. Un siège qui résiste à l’épreuve du temps.

 

« Avec Capella, notre objectif était de combiner la simplicité etla pureté dans l’ensemble du design, ainsi que dans les petits détails. C’est la rencontre entre une esthétique épurée et une ergonomie idéale. La forme sobre fait partie de la simplicité dudesign, et c’est ce qui donne au siège son style unique. »

- Johan Larsvall

Brochure du produit

Instruction CapellaFonctions et options

ZITHOOGTE

U kunt de zithoogte van de stoel gemakkelijk aanpassen aan uw behoeften en uw lengte. Zo wordt uw lichaam optimaal ondersteund. Stel de hoogte in zodat uw voeten plat op de grond staan en uw knieën een hoek van 90° vormen.

ZITDIEPTE

De zitdiepte kan worden ingesteld in verhouding tot de rugleuning van de stoel om u de beste zithouding te bieden en uw benen en dijen optimaal te ondersteunen. Een afstand van 20 tot 30 mm tussen de achterkant van de knie en de zitting is ideaal om het comfort zo groot mogelijk te maken.

RUGHOOGTE

Alle instellingen voor de rug gebeuren aan de rugleuning van de stoel. Het is belangrijk dat u de rughoogte zodanig instelt dat uw onderrug goed wordt ondersteund.

INSTELBARE LENDENSTEUN

Een extra lendensteun (ADLU) die de ondersteuning van de onderrug vergroot, is optioneel leverbaar. De lendensteun wordt ingesteld door aan een knop op de achterzijde van de rugleuning van de stoel te draaien.

INSTELBARE RUGLEUNINGHOEK

De instelbare rugleuninghoek (ADBA) is optioneel leverbaar. Hiermee kunt u de hoek van de rugleuning van de stoel aanpassen ten opzichte van de lendensteun. Zo komt de bovenkant van de stoel dichter bij uw lichaam en worden uw schouders en rug optimaal ondersteund.

NEIGVERGRENDELING

Het neigmechanisme van de rugleuning kan in verschillende standen worden vergrendeld. De zitting kan nooit worden vergrendeld. Ze maakt microbewegingen, zelfs wanneer het neigmechanisme is vergrendeld.

NEIGWEERSTAND

Met de ronde hendel kunt u de neigweerstand van de stoel gemakkelijk volledig aan passen aan uw behoeften.

LAGE OF MIDDELHOGE RUGLEUNING

De lage rugleuning is 600 mm hoog en de middelhoge versie is 700 mm. Ze zijn allebei in de hoogte verstelbaar (90 mm) en kunnen worden uitgerust met een hoofdsteun, lendensteun en instelbare rugleuninghoek. De SafeBack-functie zorgt ervoor dat u veilig kunt terugkeren naar de normale positie wanneer de rugleuning wordt ontgrendeld uit een achteroverleunende positie.

HOOFDSTEUN

De instelbare hoofdsteun (NC) biedt volledige bewegingsfunctionaliteit. Hij is voorwaarts of achterwaarts verstelbaar (200 mm) en kan worden gekanteld. Hij is ook in de hoogte verstelbaar (240 mm). De stof van het kussen is dezelfde stof die wordt gebruikt voor de rugleuning en de zitting van de stoel.

ARMLEGGERS

Multifunctionele armlegger met verstelbare diepte, hoek, breedte en hoogte (90 mm) om de beste instelling voor uw armen en schouders te vinden. De armleggers kunnen in verschillende standen worden ingesteld en gemakkelijk dichter bij uw lichaam worden geschoven.

KUNSTSTOF STERVOET

De vijfarmige stervoet is stijlvol en ergonomisch ontworpen met duidelijk aangegeven voetsteunen. Door uw voeten op de stervoet te laten rusten, valt de druk op de achterkant van uw dijen weg zodat u in een optimale rustpositie zit. De Black Edition is uitgerust met deze voet.

5-ARMIGE STERVOET IN ALUMINIUM

De White Edition, Silver Edition en Polished Edition zijn uitgerust met aluminium stervoeten.

WIELEN

Capella is uitgerust met een nieuw soort wielen, aanzienlijk stiller dan traditionele wielen. Ze rollen gemakkelijk wanneer ze worden belast en remmen zachtjes wanneer de belasting van de stoel wordt weggenomen. De wielen kunnen worden gekozen op basis van de vloer in uw ruimte. De wielen voor harde vloeren (CASTNN60 - zwart met grijze wielhouder) worden standaard geleverd.

WIELEN

De wielen voor zachte vloeren (CASTNN60SF - zwart) of glijdoppen (zwart) zijn optioneel leverbaar.

GASVEER

De standaard gasveer (KGAS0 - 130 mm) is gemaakt van metaal en leverbaar in twee afwerkingen, grafietzwart of chroom. Twee gasveren met extra hoogte (KGAS80 - 190 mm en KGSA190 - 270mm) zijn optioneel leverbaar. Ze zijn leverbaar in zwart of mat chroom en kunnen worden gecombineerd met een voetring. Het hoogste model (270 mm) kan alleen worden uitgerust met glijdoppen en niet met wielen.

VOETRING

De Capella stoelen met de hogere gasveren kunnen worden uitgerust met een voetring (FR540 - zwart) om de druk op uw benen en voeten weg te nemen. De voetring wordt rond de gasveer bevestigd en is in verschillende standen in de hoogte verstelbaar. Het hoogste gasveermodel (270 mm) is altijd uitgerust met glijdoppen.

Welke kleur wilt u?

Laat u inspireren door onze unieke en uitgebreide stoffencollectie van de Kinnarps Colour Studio. U vindt zeker uw keuze als u op zoek bent naar creatieve, comfortabele en mooie stoffen. Wij bieden een aantrekkelijke collectie met een grote keuze aan kleuren, materialen en patronen, met verschillende karakters om uiteenlopende sferen te creëren. U vindt er een combinatie van klassie keelegantie en de laatste nieuwe trends. Alles is aanwezig om uw interieurontwerp een persoonlijk accent te geven. Vind de look en de sfeer die het best bij uw omgeving past.

Ontdek alle kleuren en materialen

DUURZAAMHEID VAN ZWEEDSE MAKELIJ

Capella is een bureaustoel van Zweedse makelij die de nadruk legt opkwaliteit en duurzaamheid. We zijn verantwoordelijk voor en beheren devolledige productieketen, van de aankoop van grondstoffen en de productietot het transport en het hergebruik van verpakkingen.

Door te focussen op kwaliteit


In ons befaamdtestlaboratorium zorgen we ervoor dat de stoel voldoet aan de hoogsteinternationale kwaliteitsnormen. Zo garanderen we dat Capella eenbureaustoel van de beste kwaliteit is. Dankzij zijn duurzaamheid is deze stoelook de beste keuze voor het milieu. Het nieuwe mechanisme is gemaakt vaneen lichtgewicht materiaal (100% recycleerbaar) en samengesteld uit minderonderdelen dan vroeger.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van deinnovatieve oplossingen die Capella zo uniek maken. Een ander voordeel isde nieuwe productiemethode die de verschillende materialen die voor destoel worden gebruikt, van elkaar scheidt. Zo kan de stoel gemakkelijker uitelkaar worden gehaald voor recyclage.