Danone

Danone

Előzmények

A friss tejtermékek piacán előkelő helyet betöltő Danone 2016-ban irodaterülete optimalizálása érdekében új irodába költözött. Az új irodakörnyezet kialakítása során sokféle igényt és különböző célokat kellett szem előtt tartani. Egyfelől egy kellemes, motiváló munkakörnyezet, másfelől egy igen otthonos és barátságos légkör megteremtése volt a cél, mely mindemellett a modern nagyvállalati sajátosságokat is hordozza.

A legnagyobb kihívást a régi gyárterületen uralkodó túlságosan szellős elrendezéshez képest az új iroda optimális térkihasználása jelentette, ugyanis az eddig megszokotthoz képest viszonylag kis helyen kellett elhelyezni a kollégákat. Alapos projekttervezéssel és hatékony kommunikációval azonban sikerült megoldani, hogy a hangulat és az elköteleződés ne csorbuljon.

Megoldások

Az irodába belépve, az első és leghangsúlyosabb bútor maga a recepciós pult és az azt körülvevő tér. A tervezés során fontos volt, hogy ugyanazt az érzést, hangulatot teremtse meg a kialakított enteriőr, mint amit a Danone termékei is kiváltanak. Mik ezek a jelzők? Otthon, gondoskodás, minőség, megbízhatóság és mindenekelőtt a szerethetőség! Ennek megfelelően éles sarkokat keresve sem találunk, helyettük a félköríves, kerekített vonalak uralják a teret, utalva a Danone szimbolikus „D” betűjére, kékkel, pirossal és fehérrel. Hiszen az első benyomás a legfontosabb!

A munkatársak örömteli munkavégzése és a stresszmentes légkör megteremtésének érdekében alapvetően a naturális színek dominálnak, amit tökéletesen egészítenek ki és dobnak föl egyben a kiegészítőkben megjelenő élénk árnyalatok. Az egész iroda megjelenését hangulatos színek és vidám bútorok jellemzik, közben mégis modern, letisztult hatást kelt. A természetes fény maximális kihasználása, valamint a megfelelő, tevékenységalapú munkaállomások kialakítása is mind ezt a célt szolgálja.

A fogadó térből továbbhaladva balra található a klasszikus irodai funkciót ellátó irodarész, mely egyéni és közösségi munkavégzésre is alkalmas, gondosan megtervezett leülős sarkaival és privát munkaállomásokkal. Ezek az egyedi bútorokkal berendezett multifunkciós terek nem csak egyeztetésekre, beszélgetésre alkalmasak, de a munkanap végén akár közösségi térré is átalakulhatnak. Mindezt a korábbinál sokkal kényelmesebb székek és break-out bútorok, valamint hangulatjavító színek és dekorációk biztosítják.

A recepciótól jobbra pedig a tárgyalók kaptak helyet, szintén külön szárnyban, ahol az exkluzív nagy tárgyaló mellett több kisebb, eltérő hangulatú tárgyaló is kialakításra került. Valamelyik vidám, némelyik pedig letisztult, modern stílusú, melyekben rövidebb, munkaközi vagy akár zárt ajtós meetingek is tarthatók. A nagy tárgyaló a sötét és világos tónusok tökéletes összhangjával elegáns és exkluzív atmoszférát teremt.

A konyha a tárgyalók mellett kapott helyet, mely játszósarokkal járul hozzá a kikapcsolódáshoz, de adott esetben tárgyalóként vagy nagy megbeszélések helyszíneként is szolgálhat. Nem elhanyagolható emellett az iroda egyik különlegessége sem, az angol telefonfülke, mely tökéletes és csendes helyet biztosít, ha magán telefonhívást bonyolítanának, vagy egy kis privát szférára vágynának a munkatársak. Az új irodában emellett pihenőszoba, privát sarok és egy kis könyvtár is helyet kapott.

Projektadatok

Dátum: 2016. március
Méret:
100 munkahely + tárgyalók
Létszám:
100 fő
Helyszín:
Budapest, River Estate